Met 14 games uit het eigen portfolio gaat Microsoft de komende E3 all-in!

Waar afgelopen jaren bij Microsoft de onzekerheid, als gevolg van het gebrek aan eigen content, overdekt werd met theatrale uitspraken tijdens de E3 shows als ‘world exclusive’, ‘world premiere exclusive’, lijkt het er op dat het tij dit jaar gaat keren.

Xbox Game Studios

De afgelopen jaren heeft Microsoft geconstateerd dat het, behalve een goede service en de krachtigste consoles, meer nodig heeft om gamers aan zich te verbinden. En dat is (exclusieve) content. De afgelopen jaren zagen we Microsoft nieuwe studios starten, indie projecten ondersteunen en tig overnames van studios initiëren. Het lijkt er op dat hier komende E3 de eerste vruchten van geplukt gaan worden.

14 games van de Xbox Game Studios

Xbox boegbeeld Phil Spencer heeft afgelopen nacht getweet dat Microsoft tijdens hun persconferentie 14 titels zal gaan tonen uit haar eigen portfolio. En dat is goed nieuws! Het is een enorm aantal en precies wat Microsoft nodig heeft om gamers zich nog meer thuis te laten voelen bij de Xbox familie.

Gespeculeer

Ik ben reuze benieuwd om welke titels het allemaal gaat. Een aantal kunnen we met zekerheid invullen, namelijk: Halo Infinite, Gears 5, Gears Tactics, Gears POP!. Dan staat de teller op 4.

Er zijn een aantal games die met zeer grote waarschijnlijkheid in de show getoond zullen worden: Ori and the Will of the Wisps, een nieuwe Forza Motorsport of Forza Horizon. De teller staat dan op 6. Wat zouden de overige 8 games kunnen zijn?

Het gerucht afgelopen week ging dat er, na jaren van afwezigheid, gewerkt wordt aan een nieuwe Fable 4. Dus dat zou een optie kunnen zijn. Verder is het ook goed denkbaar dat van een aantal games nieuwe DLC wordt aangekondigd, zoals bijvoorbeeld van Sea of Thieves. Dan blijven er alsnog een flink aantal plekken vacant.

Wat zou Phil voor ons in petto hebben? Welke exclusieve Xbox titels verwacht of hoop jij? En welke Xbox Game Studio zal wellicht gaan uitpakken met een verrassing? Over ruim een week weten we het zeker, maar in de tussentijd zou ik zeggen: speculeer er maar lekker op los!

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Ik heb het echt vééééél te druk met de spellen die ik nu heb liggen om me druk te gaan maken om wat er nog uit moet komen :-P. Leuke Play Anywhere en locale coöp titels ga ik dan echter weer níet uit de weg.

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Rik

‘Gears of War’? Hm, weet niet of dat zo mijn spel is maar daar het in de Game Pass staat kan ik dat natuurlijk altijd een keer proberen. En ik heb geen hele geavanceerde mobiele telefoon, dus met die andere platformen kan ik nu nog niks. Maar ik ga er denk ik wel werk van maken zeer binnenkort.

Zou het dan mogelijk gaan worden met Project xCloud om bijvoorbeeld console-exclusieve spellen als ‘Red Dead Redemption (2)’ op de pc te spelen? Lijkt me gaaf!

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Dynko

Ik weet dat streamen nu al mogelijk is maar dan moet je wel ’n digitaal spel hebben. Ik die twee delen nu fysiek.

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Dynko

Laat maar, ’t werkt wél! Ik had nog geen goeie connectie met de Xbox :-).