Mirror’s Edge was een verfrissende game waarin je klautert, springt en horizontaal langs muren rent. De game had wellicht wel inspiratie gehad van de film Banlieu 13. Hoe dan ook vond ik hem zeer tof en deeltje 2 staat ook al op stapel. Om dit te vieren komt er zelfs een officiële controller op de markt geïnspireerd door de nieuwe game. 

Mirror’s Edge Catalyst, zoals het nieuwe deel heet, komt met een officiële Xbox One Controller met een typerend rood-wit design, de welbekende kleuren uit de game. De controller heeft de gebruikelijke rumble in de handpalm en triggers. De controller heeft ook een 3.5mm headset jack aansluiting voor game en chat audio. De controller heeft voor de lange speelsessies wat anti-slip elementen aan het design toegevoegd. Heb je ook niet meer last van je zweethandjes na een intense battle.

Interessante feature is dat de game en partychat audio te regelen is op de controller zelf, met de D-pad en een button onder het rechterpookje. Helemaal nieuw is dit niet, want het zat ook op de Fallout 4 controller die vorig jaar uitkwam. Deze feature, die de externe adapter audio adapter van Microsoft vervangt, mag wat mij betreft regelrecht op alle nieuwe controllers komen, iets wat niet onwaarschijnlijk is.

De controller zal een adviesprijs hebben van ongeveer 59,95 euro

maxresdefault
Faith knokt er op los in Mirror’s Edge

De controller ziet er erg gelikt uit, maar ik heb niet zoiets van “wow!” die moet ik gelijk aanschaffen. Als dit een shell was geweest bij een custom shop had ik het ook gelooft. Over de game zelf ben ik meer enthousiast omdat ik het origineel al erg tof vond en vooral verfrissend.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments