Space Sim titels zijn schaars op de Xbox One. Nu komt er een titel bij.

Starpoint Gemini 2 heeft al meer dan 150.000 exemplaren voor de pc verkocht en hij werd door PC Gamer uitgeroepen tot Best PC Games of 2014. Met heel veel positieve berichten op Steam en met nieuwe DLC gaat hij nu richting de Xbox One. Op 11 december moet deze game te krijgen zijn.

Starpoint Gemini 2 is een open wereld actie space-sim waarin tactiek gepland moet worden en het is voorzien van een RPG laag. Je hebt de controle over verschillende space ships die van klein en wendbare gunships tot logge maar dodelijke carriers variëren. Het hele systeem heeft geen laadpunten en is totaal open zodat je kan onderzoeken, handelen en vechten. Er zijn dus geen grenzen aan het gebied omdat er van een streaming techniek gebruik wordt gemaakt. Het vergaren van experience en het upgraden van je skills zorgt ervoor dat jij het verschil kan maken in de meest epische space-gevechten.

Starpoint_Gemini_2_Xbox_One_6[1]

Verhaal

Het verhaal speelt zich 2 jaar na het einde van de Second Gemini oorlog af waardoor het een zooitje in dit door oorlog verscheurde stelsel is. Een groep vrijheidsstrijders, Gemini League genaamd, is sinds ze hun leiders verloren zijn, gereduceerd tot een klein groepje met weinig macht. Het Empire heeft ondertussen een nieuw Starpoint geopend om zo de ooit zo rebelse Gemini sector te bezetten.

Een vloot van warships en moederschepen hebben elk spoor van verzet uitgeroeid. Maar plots is hun armada tot een halt gekomen en hebben ze hun focus op het versterken van Starpoint gericht. Het gerucht gaat dat er iets door de T-gate zal gaan komen, een plek die de kern van het Empire zou moeten zijn. Waar zijn ze voor op de vlucht?

Klinkt allemaal best cool toch? Misschien is dit wel de space sim waarop we gewacht hebben. Een wereld doorkruisen in plaats van losse maps. T-gates, wormholes, enz, enz, het zit er allemaal in. Je hebt te maken met wel 50 verschillende factions die in strijd zijn met elkaar, handelen of plunderen. Je kan huurlingen inhuren die je kan inzetten in wel 70 unieke schepen. De Xbox One versie heeft ook nog eens een totaal vernieuwde HUD, een nieuwe camera mode, een aangepaste user interface en natuurlijk de altijd aanwezige Xbox achievements. Ik ga deze game zeker in de gaten houden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments