Fortnite: Battle Royale komt naar de mobiele apparaten. Dat niet alleen, ze gaan ook nog eens een totale cross-play mogelijkheid invoeren. Tenminste, bijna totaal dan.

Vorige week liet men bij Epic weten dat Fortnite Battle Royale naar de mobiele markt komt waarbij er cross-play mogelijk zal zijn tussen de PS4, pc, Android en iOs systemen. Dit weekend liet men daar weten dat je ook op de Xbox One cross-play kan verwachten. Vreemd genoeg somde men daar hetzelfde rijtje op, Xbox One, pc, Android en iOs. De oplettende lezer ziet het al gelijk, de PS4 ontbreekt in dat rijtje.

Sony breekt het spel

Zoals vaker is Sony weer het vervelendste jongetje in de klas, zij houden wederom cross-play tussen de Xbox One en de PS4 tegen. Dit werd vooral duidelijk uit de Tweets die volgde op dit verhaal.

Xbox baas Phil Spencer liet in een Tweet weten op de vraag of er nu ook met PS4 en Xbox One spelers gespeeld kan worden, dat hij dat ook zou willen. Epic liet daarna weten dat zij dat ook graag zouden willen. Dus Sony gooit weer eens de spreekwoordelijke roet in het eten.

Een woordvoerder van Microsoft liet aan de pers weten dat:

Microsoft al tijden een leidende rol neemt in de bevordering van cross-platform play en het verbinden van spelers tussen pc, mobiele apparaten en alle consoles. We werken nauw samen met Nintendo om het cross-netwerk spelen tussen de Xbox One en de Switch mogelijk te maken en we bieden diezelfde mogelijkheid aan de PlayStation spelers. Heb je hier meer vragen over, neem dan contact op met Epic of Sony

Het is een herhaling van zetten. In 2016 wilde Microsoft hetzelfde met Rocket League doen. Sony nam de ontwijkende weg door net te doen alsof ze al sinds 2002 met cross-play tussen pc en PS2 bezig waren. Toen de baas van Psyonix, de makers van Rocket League, aangaf dat ze klaar waren voor cross-play tussen Xbox One en PS4, bleek dat Sony de enige was die hier geen toestemming voor wilde geven.

De reden was raar en blijft raar. In mijn ogen een lulverhaal:

We een contract met de mensen die via ons online gaan hebben. We zorgen voor deze mensen en houden controle in het door PlayStation gemaakte netwerk. Om onze speler, die voornamelijk kinderen zijn, bloot te stellen aan invloeden van buitenaf die wij verder niet kunnen controleren, is iets waar wij diep over na moeten denken.

Aldus Jim Ryan, toenmalige baas van global sales en marketing. Dat denken duurt dus voort. Het is echt kul want ook nu is het zo, zoals in elk netwerk, dat er in het PlayStation systeem etterballen zitten. Laat Sony nu niet gaan doen alsof al hun spelers heilige boontjes zijn.

De dans begint nu opnieuw met Fortnite. Epic studios maakt vorig jaar al even de fout om dit cross-play systeem tussen de twee consoles per ongeluk actief te maken. Er is dus daadwerkelijk een uitwisseling van spelers geweest in september van het vorig jaar. Na een paar uur werd dat weer afgesloten. Spencer reageerde direct met de tweet dat het voor hem aan had mogen blijven staan. Je vraagt je toch af wat het ‘For the Players’ verhaal dan precies betekent. Misschien veranderen in ‘For some of the players’?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments