Het moet niet gekker worden. Microsoft en Sony in een bed? Waar gaat dat toe leiden?

Toch is het waar. Microsoft en Sony hebben besloten een strategisch partnerschap aan te gaan. De bedrijven gaan technologie en informatie delen waarmee een gedeelde infrastructuur voor toekomstige projecten zal worden ontwikkeld. Voor de helderheid, er wordt op geen manier gesproken over een samenwerking op het gebied van gaming.

De overeenkomst zegt dat de twee samen oplossingen voor de cloud binnen Microsoft Azure gaan ontwikkelingen. Ook zal Sony Microsoft Azure gaan gebruiken voor hun game en content streaming services waaronder men ook bezig gaat om betere tools voor ontwikkelaars te gaan maken. Daarnaast gaat men samenwerken op het gebied van halfgeleiders en artificial intelligence.

De PlayStation is werkelijkheid geworden door de integratie van creativiteit en technologie. Het is onze missie om dit platform naadloos door te ontwikkelen als een systeem dat de beste en meeslependste ervaringen biedt, wanneer dan ook en waar dan ook.. Al vele jaren is Microsoft een belangrijke zakenpartner voor ons, als moeten de twee bedrijven natuurlijk ook concurreren op bepaalde gebieden. Ik denk dat onze gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige cloud oplossingen bij zal dragen aan de vooruitgang van interactieve content.

Sony president Kenichiro Yoshida

Sony is altijd een leider in zowel entertainment als technologie geweest en de samenwerking die we vandaag hebben aangekondigd zal op deze geschiedenis van innovatie verder bouwen. Onze samenwerking brengt de kracht van Azure en Azure AI naar Sony om zo nieuwe gaming en entertainment ervaringen aan onze klanten te brengen

Microsoft CEO Satya Nadella

Xbox baas Phil Spencer en Nadella gooide daarna nog wat tweets de lucht in die hierover gingen.

Wat dit verder voor de games van MS gaat betekenen, dat blijft gissen. Microsoft is zelf bezig met xCloud. De samenwerking zal vooral betekenis hebben voor PlayStation Now. Misschien dat we op de E3 wat meer inhoud te horen krijgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties