Waarom men bij Sony zo koppig is, dat blijft gissen. Je zou bijna denken dat ze bang zijn om hun grote aandeel in de consolemarkt kwijt te raken. Maar is dat wel slim?

Eerder deze week lieten zowel Microsoft en Psyonix weten dat Minecraft en Rocket League naar de Nintendo Switch komen. Beide games zullen cross-network play ondersteunen tussen Xbox,pc en Switch. Wie deed er weer eens niet mee? Sony natuurlijk.

Dat heeft ze op veel kritiek komen te staan. Jim Ryan, grote baas van Marketing en Sales voor PlayStation, legde het gister uit in een interview. Volgens Jim is het een ‘commerciele discussie’ tussen Sony en de andere belanghebbenden. De volgende reden is nog lachwekkender te noemen. Hij gaf aan dat hij bezorgd was over het blootstellen van jonge PS4 spelers aan inhoud die zij niet konden controleren. Dat zeg je over games waar Nintendo zonder blikken of blozen in duikt. Nintendo, de console die wel het grootste aantal jonge spelers heeft van alle consoles en die dus niets anders doet dan rekening houden met die jonge spelers en zich vooral richt op kindvriendelijke games.

Spencer vindt het maar onzin

Phil Spencer stelde gister in een interview wel vraagtekens bij de redenen van Sony. Hij noemde Ryan niet bij naam maar gaf wel commentaar op zijn woorden en vond de houding van Sony voor niemand echt handig. Zeker de suggestie dat Microsoft zijn best niet doet op het gebied van het filteren van inhoud die niet geschikt is voor de jongere spelers, vond hij nogal dubieus. Hij gaf duidelijk aan dat de veiligheid van spelers ontzettend belangrijk is voor Microsoft en dat zij nooit bewust spelers in een onveilige omgeving zouden laten spelen.

Spencer gaf tevens aan dat de deur nog steeds open staat voor Sony en hij hoopt dat Sony er ook snel bij gaat komen zodat het eindelijk niet meer uitmaakt welke console je vrienden hebben. Dit zou gewoon geweldig zijn voor alle gamers. Die mening wordt door het grote publiek gedeeld en de gemiddelde gamer vindt dat dit al veel eerder had moeten gebeuren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments