Het lijkt bijna wel een bewuste lastercampagne waarin Sony niets schuwt om de concurrent in een slecht daglicht te zetten. Het begint een beetje een slechte soap te worden. 

Waar gaat het nu weer over? Nou, Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, heeft beweerd dat uitgevers niet de grootste fans zijn van Xbox Game Pass. Wederom was de rechtszaak van de FTC vs Microsoft weer het toneel en weer moest Ryan een opmerking maken die een negatief beeld van Microsoft en zijn activiteiten schetst. Al lijkt mij een uitspraak van anderen te vallen onder het ‘hear say’ principe en dus totaal ongeloofwaardig. 

Blijkbaar zei Ryan dat hij “met alle uitgevers heeft gesproken en dat ze unaniem niet van Game Pass houden omdat het waarde vernietigend is”. Hij voegde eraan toe: “Ik praat de hele tijd met uitgevers en dit is al vele jaren een zeer algemeen gedragen mening bij de uitgevers”

Maar in hoeverre is dit waar? In hoeverre wordt dit uit een hele dikke Sony duim gezogen. Mike Rose, hoofd van de Britse uitgever No More Robots, heeft hier wel wat over te zeggen gehad. Het bedrijf heeft verschillende afspraken met Microsoft om zijn games te hosten op de Xbox Game Pass abonnementsdienst, waaronder Descenders, Hypnospace Outlaw en het onlangs verschenen Slayers X: Terminal Aftermath. Rose werd gevraagd of Xbox Game Pass goed is geweest voor No More Robots, waarop hij antwoordde: ” 

Het is uitzonderlijk goed. De deals die op ons pad komen zijn niet alleen goed. Ze zijn ongelooflijk. In principe is elk spel dat we nu op Game Pass hebben gezet, gelijk goed als we op de lanceerknop drukken. Het is belachelijk geweest voor ons. Slayers X zou vorig jaar uitkomen en toen kregen we de Game Pass-deal ervoor. We gingen naar de ontwikkelaar en hadden zoiets van: moeten we dit niet groter maken? We kregen de Game Pass-deal en hadden zoiets van: oh fuck, we kunnen er nu maar beter een echt spel van maken.  

Dus spendeerden ze nog eens negen maanden aan het spel, waarbij ze het Game Pass-geld gebruikten om het spel vijf keer zo groot te maken. 

“Nu is het op de markt en is het onze best beoordeelde game en dat zou gewoon niet gebeurd zijn zonder Game Pass.” 

Dus het verhaal dat Ryan met alle uitgevers heeft gesproken kunnen we rustig in de categorie moderne sprookjes plaatsen. Misschien wordt het tijd dat iemand in het Sony-kamp eens uit de Microsoft-samenzweringsfuik proberen te komen. Het begint een beetje lachwekkend te worden. 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ambassador
Ambassador
4 maanden geleden

“Het lijkt bijna wel een bewuste lastercampagne waarin Sony…”

Vervang dat “lijkt bijna” maar rustig met “het is zeker”