Eindelijk! Een nieuwe FlatOut! De game wist mij elf jaar geleden positief te verrassen  (jemig, zo lang geleden al). Met de lekkerste rock ’n roll en metal als achtergrondmuziek, snoeihard door je voorruit vliegen in slow-motion! Wie wil dat nou niet? 

In 2016 komt er een nieuwe FlatOut racing game van uitgever Strategy First en deze wordt ontwikkeld door Kylotonn Entertainment. De game komt uit op de Xbox One, Playstation 4 en pc en er zal miljoenen dollars in worden gestoken. Of dat een goed teken is, dat weet niemand. Het laatste deel, Chaos&Destruction, was nogal saai en niet al te best. De eerste FlatOut games waren ontwikkeld door Bugbear en die waren echt om van te genieten! Overigens, Bugbear werkt aan een eigen game, Wreckfest, eenzelfde soort demolition derby-achtige game.

FO2
Flatout 2

De uitgever en ontwikkelaar gaan goed naar de fans van de franchise luisteren middels fora, emails, twitter berichten, noem maar op. Dat is een positieve ontwikkeling en dat zouden meer ontwikkelaars moeten doen, want de fans zijn degene die zo meteen hun geld er aan uitgeven. Kylotonn schijnt een goede reputatie te hebben op het gebied van race games met titels zoals Motorcycle Club (2014) en WRC-5 (2015), dus we hopen dat ze iets positiefs kunnen betekenen voor de FlatOut franchise, want ik ben stiekem wel weer toe aan een lekker potje racen met heerlijk achtergrondmuziek. Als je dan nog eens tegen een boom knalt en je chauffeur vliegt door de voorruit in slow-motion, prachtig! Overigens, FlatOut is ook goed om nieuwe bands te ontdekken of oude bands te herontdekken. Zo ontdekte ik Megadeth – Symphony of Destruction….toepasselijk nummer uiteraard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties