De bekendste emulator die op de Xbox One draait is wel die van de Xbox 360. Deze maakt het mogelijk om de backward compatible games op je One te laten draaien.

Maar wat als je nu eens een NES of SNES game wil draaien? De nieuwe versies van deze retro-consoles zijn best een succes. De NES, SNES en Sony PlayStation zijn al als miniversie te koop.

Voor de pc-gamers die van knutselen houden is deze hele emulatie toestand al gesneden koek. Zij maken al jaren gebruik van programma’s die deze retro consoles simuleren op het beeldscherm van je pc. Even de Gameboy opstarten of de SNES, het is allemaal geen probleem. Vooral RetroArch staat bekend als een leverancier van goede emulators. Nu gaan de ontwikkelaars van RetroArch, Libretro, gaan dit nu ook voor je Xbox One regelen.

Gister liet het Libretro team weten dat zij begin 2019 een emulator voor de Xbox One gaan brengen. Hiervoor moet je wel de Xbox in Ontwikkelaars modus zetten. Microsoft laat het onder zijn huidige beleid niet toe om een emulator in de Microsoft Store te plaatsen. Maar zet je de Xbox One in Developer mode, dan is alles mogelijk.

Er zijn al bezitters van de SNES Classic die op hun console RetroArch hebben draaien. Ironisch genoeg draaien de PS1 games beter op deze emulator dan op de officiële PlayStation Classic. Dus met een beetje knutselen kan je straks gewoon Mario spelen op je Xbox, of een PS1 klassieker.

De gebruikelijke waarschuwingen voor het gebruik van deze emulators blijft hetzelfde. Je moet weten wat je aan het doen bent en eventuele problemen voor lief nemen. Het omzetten van je Xbox naar Developer Mode vereist een Developer account. Wil je daar meer over weten? Check dan deze link. Wil je dit ooit weer van je Xbox verwijderen, dan zal hij terug naar fabrieksinstellingen gezet moeten worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments