Vorige week hoorden we al dat de komende Forza 7 een grootte van 100Gb zou hebben. Dit vanwege de 4K textures die speciaal voor de Xbox One X erin zouden zitten.

Tijdens de podcast van deze week vroegen we ons al hardop af wat dit zou betekenen voor al die games die dan op 4K te spelen zouden zijn. En dan met name voor de bezitters van een gewone Xbox One en Xbox One S. Die zouden dan namelijk veel data krijgen waarvan ze totaal geen gebruik zouden maken, de 4K textures.

Geen 4K data in gewone Xbox One

Gelukkig blijkt dit mee te vallen. Microsoft heeft bevestigd dat alleen de Xbox One X deze 4K toevoegingen zou hoeven downloaden. Je gewone One en One S, die dit niet gebruiken, zouden een kleinere download kunnen hebben. Wel iets om rekening mee te houden als je een X gaat aanschaffen. Want dan is het zo dat het niet uitmaakt of je nu een 1080p, waarop trouwens wel een beter beeld te zien zal zijn, of een 4K tv hebt, die extra data komt mee.

Het is fijn te horen dat de gewone One en One S spelers straks geen extra grote externe harde schijf hoeven aan te schaffen voor data die zij nooit gaan gebruiken. De ontwikkelaars hebben toegang tot een tool die ze een grote flexibiliteit geeft op het gebied van wat wel en niet geïnstalleerd hoeft te worden. Dit geldt niet alleen voor het 4K gedeelte maar ook voor taalbestanden. Dit alles kan een behoorlijke besparing geven in de downloadbestanden. Het zorgt voor een slimme installatie waarbij de best geschikte onderdelen voor die specifieke console worden binnengehaald. Voetnoot is wel dat deze opties door de ontwikkelaars geactiveerd en in de game gezet moeten worden. Doen ze dat niet, dan krijg je die extra zooi toch mee.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments