Het is nog niet officieel maar de geruchtenstroom is wel al heel duidelijk en komt zelfs van binnenuit. United Front Games sluit zijn deuren.

Voor velen zal de naam United Front Games in eerste instantie niet zoveel zeggen maar zeggen we ‘Sleeping Dogs’ dan gaan er vele lichten branden. De in Vancouver gezetelde studio heeft net zijn laatst titel “Smash + Grab” in de Steam winkel gegooid. Afgelopen vrijdag meldde zij nog dat deze titel in het weekend gratis te spelen was. Ook is er een statement die aangeeft dat ze deze titel nog blijven patchen dus dat wijst niet echt op een stopzetting. Toch lijkt dit wel te gaan gebeuren.

De reden weten we dus niet en het is ook nog niet officieel. Op Twitter schrijft een gameproducent van de studio (@Scarlettjen) dat zij rouwt (om het sluiten van de studio).

United Front Games werd in 2007 opgericht door oud medewerkers van Rockstar, Radical Entertainment, Volition en EA Black Box. De eerste titel die zijn uitbrachten in 2010 was “ModNation Racers” maar hun klapper was wel de in 2012 uitgebrachte “Sleeping Dogs”. De studio heeft ook meegewerkt aan de reboot van Tomb Raider, “Tomb Raider: Definitive Edition”.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments