De mods voor The Elder Scrolls: Skyrim Remastered worden waarschijnlijk exclusief voor de Xbox One. Sony en Bethesda zijn namelijk niet zo blij met elkaar, omdat de eerste heeft aangegeven geen mods op de PlayStation te willen zien.

Via een statement laat Bethesda het volgende weten:

Na maanden discussiëren met Sony, delen we met spijt mee dat we lang klaar waren voor mods op de PlayStation 4, maar dat Sony het gebruik van gebruikers mods op deze manier niet toestaat, dat gebruikers alles kunnen doen wat ze willen in Fallout 4 en Skyrim Special Edition.

Net zoals jullie zijn we teleurgesteld in Sony’s beslissing gezien de tijd en moeite die we in dit project hebben gestoken en de tijd die onze fans hebben gewacht op mod support. We vinden dit een belangrijk initiatief en hopen dat we andere manier kunnen vinden om gebruikers-mods mogelijk te maken voor ons PlayStation publiek. Helaas, zolang Sony ons niet toestaat om goede mod-support voor de PS4 te leveren zal de Fallout 4 en Skyrim content niet beschikbaar zijn op de PlayStation 4.

We zullen een update geven als de situatie verandert

 

De keuze van Sony is verrassend, veel RPG fans waren blij verrast toen Bethesda begin dit jaar The Elder Scrolls met mods aankondigde. Men pleitte verder voor mods in Fallout 4, maar ook daar heeft Sony blijkbaar geen trek in. Mocht je wel gebruik van mods willen maken, dan kun je vanaf 28 oktober terecht op de Xbox One.

Tot slot. Major Nelson gooit ook nog even wat olie op het vuur:

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties