Skull & Bones weer uitgesteld

Kennen jullie dat verhaal over dat piratenspel van Ubisoft dat zou komen? Nou, hij komt nog lange niet.

Een aantal Gamescoms terug was ik een van de gelukkigen die het spel Skull & Bones mocht spelen. En dat was best vermakelijk. Maar sindsdien zijn er al weer wat dagen, maanden en zelfs jaren verstreken en bleef het gewoon stil rondom dit spel. Bestond het uberhaupt nog wel?

Om die laatste vraag direct te beantwoorden, ja, het bestaat nog steeds. Maar helaas moeten we nog wel een tijdje wachten totdat het anker gelicht kan worden.  Tijdens het Ubisoft-winstrapport van dinsdag gaf Ubisoft CEO Yves Guilemot een update over de line-up van de uitgever en over wat er dit fiscale jaar gaat uitkomen. Degenen die hoopten Skull & Bones te zien zullen teleurgesteld zijn, want het Ubisoft Singapore project is verschoven naar volgend fiscaal jaar.

Aan Guilemot werd naar de huidige status van Skull & Bones gevraagd tijdens het investeerdersgesprek van dinsdag. Hij gaf aan dat er een vertraging was maar gaf ook zijn vertrouwen in het Ubisoft Singapore team en prees hen voor hun werk in de Assassin’s Creed franchise. Guilemot merkte ook op dat andere Ubisoft-studio’s het Singaporese team helpen met Skull & Bones, in de hoop dat er vanaf nu een soepele ontwikkelingscyclus te zien zal zijn.

Skull & Bones werd voor het eerst onthuld op de E3 2017 met dromen om deze een jaar later uit te brengen. Dat gebeurde uiteraard niet, want de game werd meerdere keren uitgesteld. Ubisofts vertrouwen in Skull & Bones was op een gegeven moment zo groot dat de uitgever bezig was om er een tv-serie van te ontwikkelen, maar ook op dat front is er nog geen update geweest.

De release van next-gen consoles en de COVID-19 pandemie zouden moeten worden meegenomen in enkele van Skull & Bones laatste ontwikkelingsproblemen. Ubisofts fiscale jaar 2022 begint op 1 april 2022, wat betekent dat de piratengame nog minstens een jaar op zich laat wachten. De kans is groot dat hij zelfs pas in 2023 het leven laat zien. Als dat zo is, dan moet het na al die jaren werk wel een heel zeewaardige game gaan worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments