Six Days in Fallujah is geen twee keer hetzelfde

Six Days in Fallujah is een bijzondere game die je deze slag door de ogen van de soldaten daar laat beleven. Maar dat is niet het enige wat hem bijzonder maakt.

Vandaag lieten Victura en Highwire Games weten dat deze first-person tactical military shooter een bijzondere technologie bevat genaamd “Procedural Architecture”.

Het is een dure titel die maakt dat de game altijd anders is. Je hele speelgebied wordt namelijk telkens opnieuw opgebouwd. En dat geldt voor de plaatsing van de gebouwen maar ook hoe het interieur eruit ziet. Dat maakt de game extra interessant omdat je nooit ‘went’ aan de opbouw van je slagveld. Het zal telkens een nieuwe ervaring worden.

Om de onzekerheid en het gevaar van gevechten in een stad te simuleren heeft Hardwire Games en Victura meer dan drie jaar geïnvesteerd in het bouwen van technologieën die ervoor zorgen dat een moderne engine elke kamer in elk gebouw procedureel bouwt, samen met de dynamische AI en de geluiden die nodig zijn om de game omgevingen te ondersteunen, zorgt dit ervoor dat er niet statisch blijft.

Mariniers vertelde ons dat je nooit weet wat er achter de volgende deur te vinden is. Maar in videogames spelen we dezelfde maps telkens weer. Weten hoe een gebouw er uitziet maakt al dat het niet vergelijkbaar is met de ware ervaring.

Six Days in Fallujah’s creative director, Jaime Griesemer.

Het in je geheugen opslaan van maps is nep. Zo simpel is het. Het ontruimen van een onbekend gebouw of wijk is beangstigend. Je hebt geen idee wat je te wachten staat en dat is een van de redenen dat we zoveel slachtoffers zagen.

Sgt. Adam Banotai

Six Days in Fallujah vertelt het ware verhaal van de 2e slag om Fallujah in 2004 en is gemaakt met de hulp van meer dan 100 mariniers, soldaten en Irakese burgers die daar aanwezig waren. Eind 2021 moet hij uit gaan komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments