Shadow of War ontwikkelaar na dood vereeuwigd in game

Het is iets ongrijpbaars, de dood. Ook de gamerwereld krijgt daar natuurlijk mee te maken. Wat is er mooier dan vereeuwigd worden in je game.

Vorig jaar overleed de executive producer van Monolith, Michael Forgey, ten gevolge van een hersentumor. Hij was pas 43. Natuurlijk laat dat zijn sporen na binnen een team. Forgey, vader van drie kinderen, speelde naast zijn ontwikkelwerk ook in de band Orc Slayer. Een band die gevormd werd door mensen van de Monolith staf. Dat alles is nu omgezet naar een ingame character.

Forthog

Forgey zal voor eeuwig in de game te zien zijn als de Orc Slayer Forthog. Deze zal als DLC in de game te halen zijn. Zijn one-hit kill met zijn gitaarbijl zal bruut gaan worden. Van elk gekochte DLC zal WB Games een donatie doen aan de familie van Forgey.

In de onderstaande video zien we studio baas Kevin Stephens en director of art Phil Straub herinneringen ophalen aan Forgey en ons uitleggen hoe Forthog tot stand is gekomen. “Mike was groter dan het leven zelf. Hij was een ongelofelijke inspiratiebron voor ons team. Hij was onze front man in elk opzicht. Iedereen hield van Mike”, aldus Stephens. Straub voegt daaraan toe “Mike was een fantastische gozer. Hij was de man die altijd aan het helpen was. Een echte people manager. Nu zal hij in de Undying Lands rondlopen”.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments