Ik zei het eergisteren nog tegen mijn collega’s Jeffrey en Rob: die servers van Battlefield 1 werken best prima. Gisteravond ging het echter alsnog helemaal mis met alle servers van EA.

Maar liefst 10 uur lang waren er problemen met de servers van EA afgelopen nacht. Veel games konden niet of nauwelijks online gespeeld worden. Denk aan FIFA, NHL, maar dus ook de bèta van Battlefield 1. Na een uur deed die laatste het in onze party wel weer, zij het met moeite. Zo konden we elkaar moeilijk joinen en stapten Jeffrey en Rob opeens midden in de match over naar de squad van René. Zeer storend, wetende dat de tegenpartij aan het winnen was omdat ze maar liefst 15 spelers meer hadden dan ons. De servers ging dus down als een dubbeldekker met mosterdgas problemen.

Poedels met issues

Poodle

EA liet gisteren weten op de hoogte te zijn van de problemen en aan een oplossing te werken. Het duurde echter niet lang of een groep kleuters die iets met poedels doen liet horen dat zij verantwoordelijk waren voor de uitval doordat ze een DDoS aanval hadden gelanceerd. Nu is deze groep er altijd als de kippen bij om te roepen dat zij het gedaan hebben, zelfs als Gerard Joling down gaat op de wc, dus ik heb hier mijn twijfels bij.

Server overstroming

Wat meer voor de hand liggend lijkt is dat EA de hoge stroom van spelers in Battlefield 1 niet meer aan kon. Laten we eerlijk zijn, dit is misschien wel de meest gespeelde bèta ooit voor Electronic Arts. En met zoveel mensen die de open bèta spelen, krijg je onbedoeld hetzelfde effect als die van een DDoS aanval.

gerardEA

Op dit moment draaien de servers echter weer lekker. Het is te hopen dat dit voorlopig weer zo blijft en het vanavond niet uit de hand loopt als Amerika weer ontwaakt. We houden jullie op de hoogte. We zijn trouwens zeer benieuwd naar jullie mening van de game tot nu toe!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Toch erg vet, deze beta. Het is allemaal wat slomer qua wapens dan BF4 maar dat heeft zeker z’n charme. Vooral de kick als je met je bajonet inloopt op de tegenstander hah