Serious Sam 4 is eindelijk aangekondigd!

Na 10 000 jaar is dan eindelijk een vervolg van Serious Sam aangekondigd! Maar komt het ook naar de Xbox One?

Serious Sam is voor de nieuwere en jongere gamers onder ons misschien vrij onbekend. Vroeger, met local LAN parties, was dit dé game! Geheel in co-op alles en iedereen z’n moeder naar de mallemoeren helpen! Serious Sam draait om Sam en deze man heeft heel veel wapens om allerlei monsters kapot te maken. Dat is het ‘verhaal’. Nu is dan eindelijk met bovenstaande teaser deeltje 4 aangekondigd! Serious Sam 4: Planet Badass.

whaaaaaa-AAAAARGH-boem!

Onder het genot van een variant op Born to be wild van Steppenwolf zien we Sam door een landschap rijden op zijn motor. De game ziet er een stuk beter uit en uiteraard horen we na luttele seconden al de eerste bekende vijand op Sam afrennen. Het kamikaze monster met 2 bommen in zijn handen is weer terug!

Vele Serious Sam delen

We hebben het hier over het vierde deel waar in 2013 al naar werd gehint, maar dus nooit officieel is aangekondigd. Vanaf Serious Sam 1 in 2001 zijn er vrij veel delen uitgekomen, maar dat deed de franchise niet echt ten goede. Deel 2 was nog goed, deel 3 sloeg nergens op en daarna kwamen er Gameboy, iOS en andere varianten van de franchise uit. Gooi er nog een paar HD versies tegenaan en het riedeltje is compleet. Wat maak Serious Sam dan zo leuk? Vroeger had je een soort van ”The Magic Three” op het gebied van first-person shooters. Unreal Tournament, Quake en Serious Sam. Dit waren dan ook de spellen die vrij populair waren op LAN-parties. Hiernaast werd er uiteraard Age of Empires gespeeld, Command and Conquer, Warcraft 3, Carmaggedon, noem ze maar op. Serious Sam was gewoon even leuk met z’n allen knallen zonder gedoe. Je gaat met z’n allen een level in en je molt monsters. Niets meer, niets minder. Verwacht van Serious Sam 4 dus ook geen diepgaand verhaal.

Xbox One of alleen pc?

We weten trouwens niet eens of de game naar de Xbox One komt. Toch is het best aannemelijk dat deze game ook naar de Xbox One komt gezien het tegenwoordig makkelijker is om shooters naar de consoles te porten dan vroeger. Daarbij, Serious Sam 3: BFE kwam ook op de Xbox uit. Hopelijk voegen ze met dit deel ook local multiplayer toe zodat je op de bank met vrienden monsters af kan schieten. Laten we wachten op meer info bij de E3, want dan zal de ontwikkelaar meer prijsgeven!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments