Goed nieuws voor diegene die nog geen new-gen Xbox hebben kunnen scoren. Want xCloud komt naar de Xbox One.

Microsoft brengt zijn Xbox Cloud Gaming (xCloud)-service eind van het jaar naar Xbox One- en Xbox Series S|X-consoles. Door de integratie van xCloud kunnen Xbox-bezitters gewoon op play klikken op een Xbox Game Pass-game en deze onmiddellijk streamen, waardoor spelers games kunnen proberen voordat ze zich verbinden aan het vaak urenlange proces van het downloaden van grote titels.

Meer dan 100 Xbox Game Pass titels zullen beschikbaar zijn als onderdeel van deze eerste xCloud integratie en Xbox spelers zullen games kunnen proberen terwijl ze wachten tot ze volledig zijn gedownload. Dankzij deze xCloud-integratie kunnen Xbox-spelers ook meteen in multiplayer-games springen zodra vrienden een invite sturen, zodat ze niet hoeven te wachten tot de installatie is voltooid.

Microsoft zal zijn Xbox-dashboard op Xbox One- en Xbox Series S|X-consoles een update geven en er een cloudpictogram op zetten om te laten zien welke games direct kunnen worden gestreamd. Net als de rest van Xbox Cloud Gaming, zullen de streams maximaal 1080p en 60fps ondersteunen, dus het zal nog geen vervanging zijn voor het spelen op een 4K-tv. Microsoft zet dit vooral in de markt als een try before you download service.

Aangezien dit ook op de Xbox One komt, betekent dit dat Xbox Series S|X exclusieve games zoals Microsoft Flight Simulator en The Medium binnenkort ook beschikbaar zullen zijn op oudere Xbox One-consoles. Microsoft zegt nog niets over een datum voor Microsoft Flight Simulator op xCloud en zegt dat het “in de toekomst komt.”

Deze nieuwe xCloud-integratie zal dit najaar beschikbaar zijn voor Xbox Insiders, voorafgaand aan de bredere release, en Microsoft is van plan om binnenkort testdetails aan te kondigen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties