Serial Cleaner, voor al je opruimklussen

Want elke serial killer heeft een serial cleaner nodig

Moord, het levert zo’n rotzooi op. Vaak is diezelfde rotzooi ook wat ervoor zorgt dat de politie de daders uiteindelijk vindt, maar ja, tijd om op te ruimen wanneer je iemand z’n hersenen net vakkundig over een groot oppervlak uitgesmeerd hebt is er vaak niet. Zouden ze daar geen mannetjes voor hebben?

Het is een bizar idee. Een schoonmaker om een crime scene op te ruimen zodat de daders niet gepakt worden. Het is ook een idee waar je best wel eens een heel toffe game van zou kunnen maken. Laat dit nou net zijn wat ze bij de Poolse indie-ontwikkelaar iFun4all aan het doen zijn.

Back to the 70’s

Serial Cleaner speelt zich af in de jaren ’70. Je doel in deze game is om crime scenes op te ruimen. Oftewel lijken verwijderen, bloedsporen uitwissen, wapens wegmoffelen en meer van dat soort gezellige activiteiten. Uiteraard dient dit allemaal te gebeuren zonder dat je gepakt wordt door de politie.

De game maakt gebruik van ‘Real World Data’ om de levels aan te passen. Eigenlijk betekent dit dus dat de game rekening houdt met het tijdstip waarop je de game speelt. Speel je overdag, dan is het in de game ook overdag. Speel je ’s avonds dan geldt hetzelfde. Dit gaat weer invloed hebben op de gameplay. Overdag kun je veel meer kabaal maken maar word je ook eerder gezien. In het holst van de nacht is het dan weer sluipen geblazen maar ben je moeilijker te spotten.

Het idee klinkt ontzettend tof. Ik ben alleen wat huiverig voor het woordje indie en ook voor de graphics loop ik ook nog niet warm. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat ik compleet verrast word door een indietitel. Aankomende zomer moet de game te downloaden zijn voor je Xbox One. Als je echt niet kunt wachten is er een Early Access versie beschikbaar op de pc.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments