Sea of Thieves heeft nieuwe veelbelovende technische update

YAARRRRRRRRRR!

Sea of Thieves heb ik eigenlijk al een tijd geleden afgeschreven. Ik weet het, de game is nog niet eens uit maar ik mis een groot doel in de game behalve dan dat je je als een piraat kan gedragen. Er is een trailer online gezet door de ontwikkelaar met een paar technische updates en dat brengt wel sfeer over moet ik zeggen.

Wanneer komt die game überhaupt uit trouwens? Nou, nog steeds ”ergens in 2018”. In de video hierboven geeft de ontwikkelaar aan dat ze een paar features klaar hebben zoals ”non-verbal communication” waarmee je dus commands kan kiezen als piraat. Daar zakt mijn broek enigszins vanaf, want waren ze nu serieus van plan om een MMO te lanceren zonder de opties voor non-verbal commands? Zonder dat je even snel een tekstje kan kiezen in een menu? Wat is dit, MMO for dummies? Gelukkig maakte de ontwikkelaar ook unieke nieuwe features bekend.

The Brig

Ben je als lid van de crew aan het klooien op het schip tot ergernis van anderen? Dan kunnen de anderen jou eventjes een time-out geven. Kortom, je zit dan ergens in een kooi onder het dek en aldaar mag je om vergeving vragen van je crew-leden. Misdraag jij je, dan kan dat dus worden gestraft door leden van de crew!

Scuttling – oftewel ”ABORT THE SHIP!”

Word je echt op de hielen gezeten door andere piraten en er is geen oplossing meer mogelijk? Dan kan je nu je eigen schip laten zinken i.p.v. dat je wacht totdat het echt allemaal naar de klote gaat. Op die manier valt er misschien ook nog wat te ”salvagen” wat je door middel van zeemeerminnen kan doen die het mogelijk maken om zo weer jouw reis voort te zetten (don’t ask).

The Small Ship

Heb je maar 2 of 3 man ter beschikking en heb je geen groot schip nodig, dan kan je gebruik maken van een kleiner schip die sneller is en waar je vlotter mee kan draaien. Natuurlijk heeft het kleine schip minder aanvalskracht, maar je bent dus wel wat sneller ten opzichte van anderen. Ik zie nu al voor mij dat deze schepen ”troll ships” gaan heten in de volksmond. Die varen dan langs, schieten en gaan dan snoei hard weer weg.

Leuke video van de ontwikkelaar… maar wat is nu ook alweer het grote doel in de game?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments