De meningen over Sea of Thieves zijn nogal verdeeld. Toch laten de verkoopcijfers van deze game een heel ander beeld zien! Deze game staat (nu nog) in de top 10 van ‘Bestverkochte games van 2018’.

Vaak kun je uit de verkoopcijfers wel een conclusie trekken. Oftewel, hoe hoger de verkoopcijfers, des te hoger het succes. The NPD is een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder andere het analyseren van verkoopcijfers. Zij hebben onlangs bekend gemaakt dat Sea of Thieves de beste verkochte game van maart is. Hier stopt het niet!

Deze resultaten verbazen mij wel, aangezien ik niemand ken die razend enthousiast is over deze game. Toch laten de cijfers een ander beeld zien. Voor deze analyse zijn alleen de gegevens meegenomen van mensen die deze game daadwerkelijk gekocht hebben. De mensen die, zoals ik, de game binnen hebben gehaald middels de Game Pass tellen niet mee.

Naast dat Sea of Thieves de beste verkochte game in maart is, staat het ook op achtste plek van bestverkochte games van 2018! Hierdoor staat Sea of Thieves één plekje hoger dan PlayerUnknown’s Battlegrounds. Dit betekent ook dat Sea of Thieves de bestverkochte Xbox Exclusive van deze lijst is.

Ik kan je met 200% zekerheid vertellen dat Sea of Thieves binnenkort niet meer op de achtste plaats staat, aangezien er in de loop van dit jaar heel wat pareltjes gaan verschijnen die absoluut wat records gaan verbreken. Toch is dit alvast een opsteker voor Rare, de ontwikkelaars van Sea of Thieves.

The NPD houdt sinds 1995 verkoopcijfers van games bij. Dit is de eerste keer zij zulke hoge verkoopcijfers hebben gezien van een Rare-game in de eerste maand na de release. Daarnaast is dit ook het grootste succes sinds Rare in 2002 is overgenomen door Microsoft. Onbegrijpelijk, jullie piraten onderwaarderen Viva Piñata te veel…

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties