Sea of Thieves seizoen 8 nader uitgelegd

Vandaag wordt het 8e seizoen van Sea of Thieves gelanceerd. Wat hebben de ontwikkelaars van Rare voor ons in petto?

Vorige week heb je kunnen lezen dat de release van seizoen 8 een mega update is. Een aantal dingen waren echter nog onduidelijk. Met name zijn er nog veel vragen over de nieuwe PvP-mode te stellen. In bovenstaande deep dive video hebben de ontwikkelaars van Sea of Thieves tekst en uitleg gegeven. In dit artikel vatten we de belangrijkste weetjes voor je samen.

Twee nieuwe Factions

Met de release van seizoen 8 worden er twee nieuwe Factions geintroduceerd: The Guardians of Fortune en The Servants of the Flame. Als speler kun je bij beide Factions aansluiten. Aansluiten bij een Faction is natuurlijk niet nieuw. Maar, door voor één van deze twee factions te kiezen, krijg je de mogelijkheid om ‘on-demand’ aan battles met andere schepen deel te nemen. Hoe werkt dat?

Ship battles op verzoek!

In de captains corner van je schip tref je een nieuw voorwerp op tafel: the Hourglass of Fate. Als crew kun je via de Hourglass of Fate aangegeven of je in PvP on-demand wilt participeren. Simpelweg door de Hourglass of Fate de kant op te draaien van de Faction waaronder je wilt varen. Deze optie is ontstaan om spelers die PvP ervaring in Sea of Thieves zoeken tegemoet te komen. De ship battles zijn voor hen het leukst, maar in de huidige Adventure mode is het erg zoeken naar andere spelers die hier ook plezier uit halen. Met de Hourglass of Fate moet het mogelijk worden om op een snelle manier gelijkgestemde schepen te treffen. Je wordt dan onder water verplaatst naar het gebied waar je jouw tegenstander gaat treffen. Het moment onderwater kan enkele minuten duren en moet je vooral als een matchmaking queue zien.

Matchmaking in PvP on-demand

Om PvP on-demand te starten gooi je de betreffende voyage op. Wanneer je vervolgens gaat varen, verdwijnt jouw schip onder water en start de matchmaking. De matchmaking is gebaseerd op jouw type boot en de skills van jouw crew. De skill rating wordt bepaald op basis van het aantal matches dat je wint en verliest. Een soort kill-death ratio dus, maar dan gebaseerd op hoe vaak jouw schip gezonken is. Jouw crew skill is gebaseerd op het gemiddelde van alle spelers aan boord. Wanneer er een passende match gevonden is dan gaat jouw schip weer naar de oppervlakte en komt op spectaculaire wijze weer boven water.

Verdien Allegiance

Wanneer je mee doet aan PvP on-demand dan kun je zogenaamde Allegiance verdienen door andere schepen te laten zinken. Hiermee wordt je level hoger en speel je cosmetics en andere rewards vrij. Een andere manier om Allegiance te verdienen is door in Adventure mode je ding te doen. Wanneer je dan met on-demand PvP geconfronteerd wordt en het lukt jou om je schip succesvol te verdedigen (door de andere boot te laten zinken), ontvang je eveneens een flinke dosis Allegiance.

Wat je in ieder geval moet weten is dat, wanneer de PvP on-demand is gestart, je niet zondermeer het gebied kunt verlaten. Als je voor een Faction gekozen hebt dan zul je het gevecht aan moeten gaan. Probeer je te ontkomen dan wordt de Hoursglass of Fate onstabiel en zal dit uiteindelijk resulteren in een gezonken schip. Zie het dus als een soort red sea of death.

Naar een nieuwe server

Wanneer je aan on-demand PvP hebt deelgenomen en je hebt verloren dan zal jouw boot naar een nieuwe server verplaatst worden. De winnaar van de battle krijgt een grade Allegiance er bij. Of de winnaar op dezelfde server blijft is mij op basis van de deep dive video niet helemaal duidelijk. Ik denk dat ze deze server behouden specifiek voor nieuwe PvP battles, maar helemaal zeker ben ik daar niet van.

De winnaar krijgt extra rewards die aan de Hourglass of Fate toegevoegd worden. Deze rewards stapelen zich op tot het moment dat je gezonken wordt of het moment dat je besluit loot in te gaan leveren.

Wanneer je als winnaar grade 4 weet te halen wordt je tot Champion for the Faction gepromoveerd. Het inleveren van loot wordt op dit moment zeer lucratief. Een nadeel is echter dat jouw schip op de server zichtbaar wordt. Andere spelers weten dus dat er bij jou iets te halen valt. Daarnaast krijgen tegenstanders extra rewards en extra Allegiance als het hen lukt om een Champion for the Faction boot te laten zinken.

Speel nieuwe gebieden vrij

Voor beide Factions geldt dat je nieuwe gebieden van de Factions vrij kunt spelen wanneer je level 100 gehaald hebt. Voorwaarde is dat je al Pirate Legend bent, maar dat lijkt me vanzelfsprekend wanneer het gelukt is om zoveel progressie te boeken. De nieuwe gebieden zijn aan de Pirate Legend Hideout (The Guardians of Fortune) en de Reapers Hideout (The Servants of the Flame) toegevoegd. Voor deze laatste faction zul je in bezit van Reaper level 75 moeten zijn. Je krijgt dan tot de Reapers’s Lair toegang.

In beide gebieden zul je nieuwe en oude bekende NPC’s ontmoeten. Wanneer het je is gelukt om op dit punt te komen, zul je de blessing van de betreffende Faction kunnen krijgen. Zo krijg je van de The Guardians of Fortune de Ghost Curse, waarmee je kunt laten zien een echte legende te zijn en steun aan Athena’s Fortune te betuigen!

Goed nieuws voor de PvE’ers

De nieuwe update resulteert niet in zogenaamde PvE-servers. Er zullen genoeg piraten blijven die voor PvP-piraterij kiezen, maar dat niet onder de vlag van de nieuwe Factions zullen doen. Wel vermoed ik dat PvE-spelers meer de ruimte zullen voelen om de Adventure te verkennen. De spelers die namelijk inloggen om écht alleen PvP te gaan doen (bijvoorbeeld de voormalige Arena groepen), zullen toch al snel voor de nieuwe Factions kiezen. Geen PvE-servers dus, maar ik denk wel dat het leven voor de PvE’ers in Sea of Thieves toegankelijker wordt. Volgens mij heeft Rare met deze nieuwe update een uitstekende balans te pakken en komende weken zullen we merken hoe dit in de praktijk gaat werken. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release Sea of Thieves opnieuw flink onder de loep genomen. En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties