Doodgaan in games is kut. Het haalt je uit de flow, je verliest vaak progressie en het geeft je een gevoel van falen. In Sea of Thieves wordt je momenteel nog niet heel erg gestraft als je het loodje legt, maar daar gaat verandering in komen.

Je kunt op tal van manieren doodgaan in Sea of Thieves. Een slangenbeet, een skelet dat je aan zijn zwaard rijgt, een kanonskogel wegkoppen, andere piraten die je schat willen jatten, zo smoor als een aap in het kraaiennest klimmen en daar vervolgens uit sodemieteren. Tja, echt een veilige omgeving is de wereld van Sea of Thieves niet. De kapitein van de Ferry of the Damned heeft het er maar druk mee.

Diezelfde kapitein is het eigenlijk ook wel wat zat. Op dit moment is de reis van het land der doden terug naar het rijk der levenden nog gratis, maar volgens Rare gaat daar met een toekomstige update verandering in komen. Wanneer je sterft moet je een een klein bedrag aan de kapitein gaan betalen, een soort dodentol.

Hoe hoog dit bedrag wordt, dat gaat een beetje afhankelijk zijn van in hoeverre je overlijden te voorkomen was. Sterven doordat je een zeeslag met andere piraten verliest zal dus goedkoper zijn dan wanneer je in een ravijn lazert omdat je teamgenoten je uitdaagden om straalbezopen over een veel te smalle brug over een diep ravijn te sjouwen.

Hoe dit dan in de praktijk zal gaan werken is nog niet helemaal bekend. Momenteel spawn je namelijk vrij dicht bij de plek waar je stierf. Als de oorzaak van je sterven daar nog altijd zit, dan wordt de Ferryman stinkend rijk. We houden jullie op de hoogte.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments