Behalve op je Xbox kun je Sea of Thieves binnenkort ook gezellig samen met de familie aan tafel spelen. Er wordt namelijk hard gewerkt aan een Sea of Thieves bordspel.

Vroeger, toen er nog geen Xbox was speelde men wel eens een bordspelletje. Zo’n spelletje van karton en pionnetjes, waar je met een dobbelsteen moest bepalen wat je volgende actie zou worden. Dit ging vaak gepaard met een schaal met lekkernijen, gezelligheid en altijd in elk geval één persoon die niet tegen zijn verlies kon.

Dat er borspellen gemaakt worden van bekende games is op zich niks nieuws. Vooral Monopoly kan er wat van met versies gebaseerd op bijvoorbeeld Street Fighter, Fortnite, Mass Effect, Zelda, Super Mario en vele anderen.

Het Sea of Thieves Roleplaying Game bordspel is geen aangepaste versie van Monopoly, maar lijkt meer op bijvoorbeeld Dungeons & Dragons waarbij een Gamesmaster bepaalt wat er gebeurt en waarbij het vervolgens aan de spelers is om hier op te reageren.

Voor het geval je jezelf afvraagt wat er dan precies in dit pakketje zit hebben we de inhoud alvast even voor je op een rijtje gezet.

  • Book of Pirates: De introductie voor Sea of Thieves met een complete Voyage om je alles bij te brengen wat je moet weten als piraat.
  • Lore of the Sea: Een lekker dik boek dat Gamesmasters leert hoe ze Voyages moeten runnen en wat voor schatten en gevaren piraten liggen te wachten op de Sea of Thieves.
  • Book of Voyages: Een complete campagne die piraten laat zoeken naar de Ashen juwelen.
  • Sea of Thieves Poster Map: Een enorme kaart van het spel met de locaties van alle eilanden.
  • Pirate Ledgers: Zes kaarten die aantonen wat je piraat bij zich draagt en hoe ver je nog van de status Pirate Legend verwijderd bent.
  • Legendary Dice: Achttien legendarische dobbelstenen die uiteindelijk bepalen of je een Pirate Legend bent, of een waardeloze landrot.
  • Supply Tokens, Weapons Cards en Quest Cards: Alles wat een piraat nodig heeft om met een schip te zeilen, vijanden te bevechten en schatten mee te zeulen.
  • Lord Guardian Sails: Een DLC code waarmee je een set zeilen kunt downloaden die je in de digitale versie van Sea of Thieves kunt gebruiken.

Mocht je de game nu willen bestellen, dat kan hier. Rest er nog maar één vraag: waar sluit je dat irritante bemanningslid nu op dat alleen maar loopt te zuipen en het schip telkens per ongeluk opblaast?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Lijkt me eerlijk gezegd leuker dan het videospel.

Martin
3 jaren geleden
Reply to  Dynko

De game is sinds de laatste update stukken beter geworden.

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Martin

Ik heb ook maar een klein stukje single-player geprobeerd. En ik voelde ‘m niet zo.