Op 20 maart viert Sea of Thieves haar 5-jarige jubileum. De verjaardag valt samen met de lancering van een nieuw seizoen. Tijd voor de ontwikkelaars om eens even flink uit te pakken! Toch?

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Ik had meer verwacht en gehoopt rondom het 5-jarige jubileum van mijn favoriete piratengame en tevens geit onder de games. In bovenstaande trailer zien we een aantal nieuwe toevoegingen:

Zo wordt aan de Fort of Fortune een nieuw chest toegevoegd. De Chest of Fortune is goed voor 20k aan Gold en daarnaast zijn er Commendations om vrij te spelen. Hierdoor kun je een nieuwe set claimen; de Fates of Fortune Ship Set. De set ziet er best cool uit.

De Reapers Chest hebben ook een nieuwe update gekregen. Vanaf nu zullen deze chests altijd zichtbaar zijn, ook wanneer je chest al uit een scheepswrak gehaald hebt. Iets meer gevaar dus met potentiële kapers op de loer, maar de beloning is er dan ook naar!

Ook aan de Worlds Events is gesleuteld. Vanaf seizoen 9 zullen deze qua moeilijkheid aangepast worden naar gelang het aantal spelers dat deel van jouw crew uitmaakt. De verwachting is dat hierdoor events als Fort of Fortune of Ashen Lords voor met name kleinere crews toegankelijker worden.

Als speler in de wereld van Sea of Thieves ben je vast wel met de random encounters bekend. Vanaf het nieuwe seizoen gaat de kans omhoog dat je sneller in random encounters met Kraken, Megs of Skellie boten, verzeild zult raken. Wat mij betreft een welkome toevoeging, want de Shrouded Ghost title moet natuurlijk nog wel een keer geclaimed gaan worden!

De Pirate Legends mogen met nieuwe voyages aan de slag. Zo wordt er een voyage toegevoegd waarmee je op skeleton captains gaat jagen, om vervolgens met curses chests beloond te worden. Ook wordt er een voyage toegevoegd om explosieve barrels te vinden en natuurlijk in te leveren. Tot slot is er een voyage toegevoegd, waarmee je een Athena’s Fortune Compass krijgt, waarna je op zoek gaat om de Skull of Destiny te vinden. Deze skull bezit alle flames en kan dus als Ritual Skull gebruikt worden. Handig als je het Fort of the Damned wilt gaan doen, maar geen zin hebt om een uur lang alle lichtjes bij elkaar te zoeken. Een fijne quality of life improvement wat mij betreft! Overigens kun je deze voyages met Doubloons kopen. Raak je die krengen tenminste ook nog eens kwijt.

Spelers die de Devil’s Shroud in vluchten om te voorkomen dat hun loot gekaapt wordt, komen vanaf seizoen 9 bedrogen uit. Loot die in de Devil’s Shroud verloren raakt, zal automatisch terug te wereld in drijven. Goed nieuws dus voor de Reapers en andere piraten die niet te beroerd zijn hun tegenstanders naar de rand van de afgrond te werken.

Tot slot zijn er nog wat QoL-improvements. Zo zijn er nieuwe crates toegevoegd om bait in de verzamelen. Kun je loot harpoonen, waarna het automatisch op de boot een plek krijgt. En is het mogelijk om Hunters Call loot bij de Sovereigns in te leveren.

Documentaire + community event

Tijdens de jubileum stream is Voyage of a Lifetime aangekondigd. Aan deze documentaire is afgelopen jaren gewerkt en de docu moet op 20 maart in première gaan. De Voyage of a Lifetime-docu geeft een kijkje in de keuken bij de ontwikkelaars. Hoe is de game ontstaan? Wie hebben er aan gewerkt? En hoe zijn ze op het idee van Sea of Thieves gekomen. Leuk voor fans van de franchise!

Van 20 tot 23 maart wordt er tevens een Community Event georganiseerd. Spelers kunnen dan rekenen op flinke multipliers tijdens het varen. Meer Gold, meer Renown en meer Reputation!

Teleurstellend

De geit Sea of Thieves bestaat 5 jaar en om eerlijk te zijn had ik op meer gehoopt. Tuurlijk komt seizoen 9 weer met de nodige verbeteringen, maar een nieuwe skull en een nieuwe kist is niet bepaald waar ik op zat te wachten. Ik had gehoopt op -fundamenteel- nieuwe content. Nieuwe Tall Tales, een nieuw gebied, het starten van een eigen community-fractie. Ideeën te over, maar de ontwikkelaars lijken vooral terug te vallen op grindy commendations die resulteren in ship set ‘nummertje 100 zo veel’. Ik heb moeite om hier nog echt enthousiast van te worden. Ik sluit niet uit dat de game voor het eerst in 5 jaar van mijn SSD-schijf verwijderd wordt. Tijd om het anker te laten zakken en aan te meren, in afwachting op betere tijden.

Seizoen 9 van Sea of Thieves is vanaf 16 maart 2023 te spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments