De kogel is door de spreekwoordelijke kerk. Sea of Thieves gaat seizoensgebonden content aanbieden. En volgende week kun je er al mee aan de slag!

We wisten dat het er aan zat te komen. In het najaar van 2020 werd een video vlog over de plannen voor 2021 gepubliceerd. In deze video vlog hadden de ontwikkelaars van Rare al een tipje van de sluier gegeven. Er zou in de loop van 2021 seizoensgebonden content aan Sea of Thieves toegevoegd worden. Inmiddels is bekend gemaakt dat Season One op 28 januari van start zal gaan. En dat is al heel snel!

Season One

Behalve de aankondiging weten we nog vrij weinig. We hebben nog geen trailer gezien en over de content is ook nog niet gecommuniceerd. Toch kunnen we wel het één en ander afleiden uit eerdere berichten.

In een video vlog van de developers over de plannen van 2021 zijn meerdere zaken besproken. Zo is aangegeven dat de seizoensprogressie met honderden rewards gepaard zal gaan. Wat we daar precies van mogen verwachten is nog onduidelijk. Wel willen de ontwikkelaars faciliteren dat kortere speelsessies ook belonend werken en dat je met een korte speelduur ook het gevoel kunt hebben progressie in de game te boeken. Dit laatste zou wat mij betreft een flinke stap voorwaarts zijn, omdat je nu toch al snel een hele avond moet plannen om enigszins het gevoel te hebben vooruitgang in de game te boeken.

Season One zal 3 maanden duren en zal tevens een nieuw progressiesysteem introduceren. Spelers kunnen tot level 100 progressie boeken. De start van Season One zal met de introductie van de zogenaamde Plunder Pass gepaard gaan. Deze Plunder Pass zal naar verluidt rond de 8 tot 10 euro gaan kosten. De Plunder Pass zal een aantal voordelen kennen in progressie en het aanschaffen van exclusieve in-game items.

Kan ik bijna 3 jaar na release nog aanhaken?

Tuurlijk. Iedere speler, jong of oud, ervaren of beginner, heeft dezelfde tools tot zijn of haar beschikking. Er is geen voordeel in wapens of schepen. Alle in-game items hebben dezelfde impact. Sea of Thieves is wel een skill based game. Het kan dus geen kwaad om bij een crew aan te sluiten die al wat zeemijlen op hun naam hebben staan. Op onze Discord worden dagelijks verzoeken gedaan om samen Sea of Thieves te spelen. Kom ons gerust joinen!

Mocht je als beginner wat tips willen. In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Mocht je twijfelen of Sea of Thieves wel iets voor je is. In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review (kuch, red.), hebben we 1000 dagen na de release van Sea of Thieves de staat van de game eens flink onder de loep genomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments