Een dikke achievement voor de ontwikkelaars bij Rare. Hun game Sea of Thieves heeft namelijk afgelopen maand de 10 miljoenste piraat op hun servers verwelkomt. Een hele prestatie!

Sea of Thieves heeft van heel ver moeten komen. De maanden na de launch van de game zijn allesbehalve soepel verlopen. Er zou te weinig te doen zijn, geen content in de game zitten en dus al snel vervelen. Gamers haakten al snel af. Toch wist Rare een kleine playerbase te behouden en in plaats van in de verdediging te schieten werd er naar de feedback van de gamers geluisterd.

Alleen luisteren is niet genoeg, de game moest op de schop en dat is precies waar eind 2018 en begin 2019 bij Rare aan gewerkt is. Het eerste resultaat mocht er zijn in de vorm van de Anniversary Update. Er werden in deze update verhalende quests toegevoegd. De playerbase steeg flink en groeide van 6 miljoen naar 8 miljoen in juni 2019.

Sea of Thieves is voortdurend in ontwikkeling

De game is ook na de de Anniversary Update nog volop in ontwikkeling gebleven. Op vaste wekelijkse momenten werden er patches doorgevoerd. Daarnaast wordt sinds mei 2019 iedere 2e woensdag van de maand nieuwe verhalende content toegevoegd, nieuwe thematische cosmetics en nog veel meer.

De drive van het ontwikkelteam heeft er voor gezorgd dat de game leeft, een bruisende plek is waar altijd wel iets te beleven is. En zo, begin januari 2020, nog geen 2 jaar na release, tikt de teller op 10 miljoen spelers. Bloed, zweet en tranen worden beloond! Ook bij de XBNL-community, die erg kritisch geweest is op deze game, zijn de prestaties niet onopgemerkt gebleven. Eind 2019 won de game namelijk de onvervalste ‘At Your Service’ XBNL-award.

Complimenten voor de jongens en meiden bij Rare. Een fantastische mijlpaal. Op naar de 20 miljoen mate, arrrrrrrrr!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments