Sea of Thieves een miljoen spelers en geeft problemen toe

Sea of Thieves heeft qua aantallen een onwijs succesvolle lancering gehad. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot, maar gelukkig is Rare hard aan het werk. 

Arrrrr!

Sea of Thieves is gelanceerd en dat betekent natuurlijk dikke pret voor de lapzwansen onder ons. Helaas moet Rare nog even wachten met plezier maken, de serverproblemen zijn namelijk behoorlijk van toepassing en Rare heeft inmiddels een video met wat uitleg online gegooid.

Laten we beginnen bij het begin, de cijfertjes. Volgens het studiohoofd Craig Duncan (met wie wij hier dus dat exclusieve interview hadden) en producer Joe Neate heeft de game binnen 48 uur één miljoen unieke gebruikers mogen verwelkomen. Daarnaast zijn er momenten geweest waarin er meer dan 5000 spelers per minuut probeerden in te loggen. Ja… je leest het goed. Dat “probeerden” ze.

Door dit immense aantal aan piraten kun je natuurlijk van ‘knopenver’ al zien aankomen dat dit serverproblemen gaat opleveren. Vooral tijdens de spitsuren kan het zo zijn dat het je niet lukt om bijvoorbeeld een solo-game binnen te komen. Rare raadt in dat geval om te proberen een vol galjoen te joinen zodat je wellicht toch kan spelen (als je niet gelijk de gevangenis in wordt gegooid).

Gelukkig is Rare hard aan het werk om serverproblemen op te lossen en zijn er inmiddels al wat kleine patches de deur uit gegaan. Helaas lossen deze niet alles op en zien we ook problemen rondom het ontvangen van je beloningen en het ontgrendelen van je achievements. Wees gerust, volgens Rare zullen deze, zodra de verbinding weer goed, is alsnog aan jouw account worden toegevoegd. “Blijf dus vooral spelen” raden de developers aan. Een vriendelijk verzoek vanuit de studio is om vooral niet continu uit en in te loggen om zo te proberen de problemen op te lossen. Dit zorgt namelijk alleen maar voor extra serverproblemen.

Een ander veelvoorkomend mankement is dat spelers niet direct na het inloggen bij hun persoonlijke spullen kunnen geraken, zoals je nieuwe wapens of bierpul. Ook hier is hard aan gewerkt en Rare verwacht de patch voor dit probleem volgende week beschikbaar te maken.

‘Last but not least’ lijkt het erop dat er wat technische probleempjes zijn rondom de prestaties van de game op de Xbox One X, zoals de bekende framedrops en screentearing. Ook hier wordt hard aan gewerkt en Rare verwacht, net zoals hierboven, dit volgende week opgelost te hebben.

Al met al heeft Rare nog een drukke tijd voor de boeg maar weet ik zeker dat het allemaal goed gaat komen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments