Sea of Thieves brengt ‘The Hoarder’s Hunt’-mystery

De ontwikkelaars van Rare leggen in een nieuwe trailer uit wat spelers van The Hoarder’s Hunt mogen verwachten. Wat maak jij op uit de beelden?

Vanaf donderdag 11 mei zal het tweede mysterie van Sea of Thieves spelers de taak geven om een mysterieuze reeks aanwijzingen op te lossen van een ongrijpbare poppenspeler die alleen bekend staat als ‘H’. Door het mixen van puzzels buiten het spel en in-game Voyages, biedt het de eerste speler die deze schattenjacht voltooit de unieke prijs van een replica Gold Hoarder schedel – met extra fysieke prijzen voor bemanningsleden en runners-up.

The Hoarder’s Hunt heeft een iets andere opzet dan het eerste Sea of Thieves Mystery, Who Killed DeMarco? Dat mysterie moedigde spelers ook aan om samen te werken met andere leden van de community, om de moord op een geliefde Sea Dog op te lossen. Met behulp van verschillende mechanismen op sociale media, ARG-elementen en in-game aanwijzingen ontvouwde het zich over vier maanden, waarbij elke stap dynamisch werd ontgrendeld naarmate spelers belangrijke mijlpalen bereikten.

Dit nieuwe mysterie probeert echter wat sneller aanwijzingen te leveren – met de belangrijkste twist in het verhaal dat de snelste spelers die de laatste fase voltooien zichzelf serieuze coole prijzen in de echte wereld zullen bezorgen.

Het nieuwe Mystery

Het nieuwe Mystery begint op donderdag 11 mei, wanneer de eerste aanwijzing zal verschijnen op www.seaofthieves.com. Dit zal Stage One van The Hoarder’s Hunt in gang zetten – getiteld Skin of Gold – en spelers ‘naar obscure hoeken van het internet sturen’ om de eerste reeks aanwijzingen te vinden en op te lossen. Scherpzinnige puzzelaars zullen uiteindelijk een trefwoord ontdekken om terug te sturen naar de Sea of Thieves-website. Als dit correct is, wordt toegang tot een in-game Voyage ontgrendeld, die de succesvolle oplosser kan ophalen bij Larinna. Het voltooien van de Voyage zal die fase van het mysterie voltooien.

Er zullen in totaal vier fasen zijn: Skin of Gold, A Feathered Fortune, Portrait of Plunder en The Crowning Glory. Elke fase omvat een ARG-aanwijzingenjacht en in-game Voyage – en elke keer moet de Voyage-entitlement worden ontgrendeld door een succesvol trefwoord.

De laatste fase is voor piraten die tot dan toe elke stap hebben opgelost. Deze fase luidt het begin in van een hectische race om een speciale in-game gouden sleutel te bemachtigen. Deze sleutel is nodig om het mysterie te voltooien – waarbij de eerste in aanmerking komende piraat die het laatste Voyage voorstelt en succesvol voltooit, de hoofdprijs wint. Hoe dat precies moet uitpakken is nog wat onduidelijk, maar we houden het uiteraard voor je in de gaten!

Ga jij met deze nieuwe Mysterie aan de slag?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties