Sea Forts in Sea of Thieves: wat is het en hoe versla je deze forts?

Vandaag wordt seizoen 6 van Sea of Thieves gelanceerd. Het 6e seizoen introduceert een nieuw soort Forts. De Sea Forts moeten korte speelsessies garanderen en tegelijkertijd een mooie beloning opleveren. In dit artikel duiken we in het hoe en wat van deze nieuwste Forts.

Het 6e seizoen in Sea of Thieves brengt weer een berg aan nieuwe content, zoals je hier hebt kunnen zien en lezen. Eén van de toevoegingen is de introductie van zogenaamde Sea Forts. In totaal worden zes Sea Forts toegevoegd en deze zijn in alle drie de regio’s te vinden. Ieder Sea Fort moet een unieke uitstraling hebben, waarbij de typische weersomstandigheden van de betreffende regio van invloed moeten zijn. In bovenstaande deep dive trailer zien we dat er ook veel aandacht aan het audio-design gegeven is. De Spaanse invloeden moeten voor de spelers voelbaar en hoorbaar gaan zijn.

Hoe versla je de Sea Forts?

De Sea Forts hebben in tegenstelling tot de world events geen zichtbaar icoon boven het Fort zweven. Wanneer de Sea Forts actief zijn dan zul je dat zien wanneer je in de buurt bent. De Sea Forts worden dan door Phantoms bemand en er straalt een typische groene gloed van af.

Met je crew kun je het Sea Fort enteren, waarna je door verschillende lagen Phantoms heen trekt. Je vecht zowel buiten als binnen het Fort. De gevechten gaan door totdat er een Phanom Captain verschijnt. Wanneer je deze verslagen hebt dan ontvang je een sleutel van de Fort Treasure. In deze grot kun je jouw loot claimen. Deze kun je met een takelsysteem (de gebeden van onze eigen TheEnflamer zijn gehoord) snel omlaag brengen om vervolgens richting je boot te verplaatsen.

De Sea Forts zijn ingericht op korte en snelle speelsessies. Ben je klaar met het Fort dan zijn er meer opties te bedenken. Zo kun je er voor kiezen het Fort te blijven bemannen. In het Fort is een grote map van de Sea of Thieves en deze kun je in de gaten houden. Ook kun je op het fort slapen, vis bakken en groggs drinken. Je kunt uiteraard ook weg varen om even later weer terug te komen. Op dit moment weten we nog niet wanneer de Forts weer ‘respawnen’, maar in bovenstaande trailer wordt gewekt dat je snel weer verder kunt.

De Sea Forts brengen weer wat nieuws en lijken vooral voor de nieuwkomers een mooie toevoeging. Met welke commendations en achievements deze update gepaard gaat is op dit moment voor ons nog onduidelijk. Zodra hierover meer bekend is dan mag je hierover een artikel van ons verwachten.

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release Sea of Thieves opnieuw flink onder de loep genomen. En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in!

Cheers!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments