Dat Microsoft oog heeft voor de professionele gamers blijkt nu wel. Scuf Gaming is nu officieel partner geworden.

Scuf Gaming is vanaf nu de exclusieve en officiële partner van Microsoft op het gebied van Xbox controllers. Dit houdt in dat Scuf Gaming aan Microsoft toestemming geeft om het intellectuele eigendom van SCUF’s, patenten en vernieuwingen te gaan gebruiken en dat Scuf Gaming exclusief rechten krijgt om accessoires voor de Xbox Elite Controller te gaan maken.

Naar nu blijkt is de technologie achter Microsofts Elite Wireless controller het intellectuele bezit van Scuf Gaming en blijken er 17 bevestigde en nog 34 in behandeling zijnde patenten van Scuf Gaming in de controller aanwezig te zijn. Met name de paddles, trigger funties en de joystick control area.

Xbox-Hybrid-Hero-Scuf2[1]

Phil Spencer heeft hier het volgende over gezegd:

“SCUF is altijd bezig om de manier waarop gamers controllers gebruiken te verbeteren waaronder bijvoorbeeld het verminderen van spanning in de handen en het verbeteren van de game-ervaring. We zijn blij dat we met SCUF samen gaan werken om dit project naar iedereen toe te brengen.”

Een slimme zet van Microsoft om zo de concurrent in je eigen stal in te lijven. Scuf Gaming maakt al vijf jaar customized controllers voor consoles en in die tijd heeft het bedrijf al een aardige naam in de professionele gaming markt gekregen. SCUF claimt dat zij 90% van de professionele gaming markt in bezit hebben door middel van overeenkomsten met professionele gaming leagues waaronder MGL en ESL.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments