Het eerste beeld van deze nieuwe Assassin’s Creed die we voor het gemak maar even de werktitel Origins geven, is gelekt. Wat zien we er allemaal in en op?

Op Reddit kwam dit beeld tevoorschijn. Ondertussen is het beeld al uit drie andere bronnen als echt betiteld dus we kunnen er vanuit gaan dat dit een echte screenshot is uit de komende AC game.

Het is allemaal nog niet bevestigd maar we kunnen er bijna zeker van zijn dat deze AC zich in het oude Egypte zal afspelen. Het lijkt ons terug te brengen naar de oorsprong (vandaar Origins) van de orde der Assassin’s. Op het beeld zien we een schip waarvan ik na veel speuren niet hebben kunnen vaststellen of het daadwerkelijk een Egyptisch schip uit die tijd betreft. Ook het personage verraadt weinig qua kleding of specifieke kenmerken uit die tijd.

De verbinding met Egypte is de tekst die we zien in beeld. “Follow Shadya to Khenut’s villa.” Shadya is een naam die in de Arabische wereld gangbaar is. Khenut is een naam die wel iets betekent. Zij was een Egyptische koningin en vrouw van koning Unas en ze leefde gedurende de vijfde dynastie. Farao Unas regeerde Egypte ergens rond 2375 en 2345 voor Christus. Ook de verwijzing naar het doden van een krokodil wijst op Egypte waar we in de Nijl Nijlkrokodillen vinden.

First ruler of the Twelfth Dynasty Amenemhat I spearing a Nile crocodile from the prow of a boat.
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments