Het is behoorlijk vervelend als je lekker met vrienden split screen aan het gamen bent en je steeds op bizarre wijze wordt vermoord omdat één van je vrienden kijkt waar jij bent op het scherm. Maar in Screencheat móet je dit juist doen, anders zul je nooit iemand kunnen killen.

Bij Screencheat zijn alle spelers onzichtbaar en is jouw scherm standaard opgedeeld in het aantal spelers die meedoen aan het potje, of je nu thuis split-screen speelt of online speelt. De map waarin je speelt is opgedeeld in vier kleuren, wat het al iets makkelijker maakt om bij te houden wie waar loopt. Uiteindelijk moet je dus daadwerkelijk bij elkaar afkijken om er achter te komen waar je iemand kan vinden. Een beetje gek is het idee wel, maar hierdoor kunnen er wel héle komische situaties ontstaan. Wat wel een voordeel is, is dat iemand met één schot direct dood is. Je hebt verder geen health om op te letten, en je moet je dus eigenlijk alleen maar zorgen maken over waar jouw tegenstanders zich bevinden. De developer van Screencheat, Samurai Punk, heeft een tiental wapens toegevoegd aan de game. Wanneer je spawnt zal je kunnen kiezen welk wapen je wil hebben. In de game ”kill” je niet zomaar iemand. Je ”google translate” iemand, of je ”ragdolled” een persoon. In het begin valt dit niet zo op, maar naarmate de tijd verstrekt ga je steeds meer vreemdsoortige kills zien.

Naast de gewone variant kun je ook meerdere modi spelen, in een van de modi kun je een piñata pakken en moet je deze 80 seconden bij je houden om te ronde te kunnen winnen. Kun je je nog niets voorstellen bij mijn beschrijvingen van de game? Check dan vooral deze video van een gezin die samen Screencheat speelt op de pc. Ik denk dat dit een hele leuke game gaat worden voor lanparty’s, of om samen met je vrienden om te kunnen lachen. (Nog beter als je afspreekt om allemaal één iemand te blijven killen)

Screencheat is momenteel al te koop voor de pc, op Steam kost de game €14,99. De Xbox One en PS4 versies zullen 1 maart uitkomen, naar verwachting zal de game in dezelfde prijscategorie vallen als de pc-versie.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties