Wat doe je als je een succesvol boek geschreven hebt en de rechten voor een habbekrats verkoopt aan een gamestudio die er een onwijs succesvolle game van maakt? Simpel, dan vraag je achteraf gewoon om meer geld. Kansloos? Daar lijkt het niet op.

In oktober van het vorige jaar schreef Rob al over de schrijver van The Witcher, Andrzej Sapkowski, die om meer geld vroeg voor het gebruik van zijn bronmateriaal voor de game. Hij geloofde niet in het succes van de game en had de rechten voor een habbekrats verkocht. Hij eiste destijds 14 miljoen euro ter compensatie. Beetje kansloze missie dachten wij, maar het lijkt er op dat hij het toch voor elkaar gaat krijgen.

Volgens het Poolse Puls Biznesu zijn de schrijver en CD Projekt Red een schikking overeengekomen waarbij Sapkowski alsnog extra geld krijgt. Hoeveel hij krijgt is niet bekend, maar met het megasucces van The Witcher 3 en de aankomende Netflix-serie zal niemand zich er echt heel druk om maken. Bovendien, de relatie tussen schrijver en studio goed houden is ook iets waard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments