FIFA coins zijn hot onder de fans. Zo hot dat er daadwerkelijk FIFA coins criminelen bestaan.

Na de zeer bekende Nigeriaanse ‘you will earn a lot of money” scam op het net, komt al redelijk snel het gesjoemel met FIFA coins hoog op de scam hitlijst voor. Pas geleden was het weer eens raak. Normaal hoor je er weinig over omdat de slachtoffers meestal de gewone ordinaire FIFA spelers zijn. Nu was dit anders.

Vorige maand ontdekten FIFA YouTubers AnesonGib, W2S, Nepenthez, Nick28T, Bateson87 en matthdgamer dat hun accounts waren aangetast, er FUT coins waren gejat en in sommige gevallen de dieven waardevolle spelers hadden verwijderd. De YouTubers, want dat doen YouTubers nu eenmaal, maakten er video’s van. Video’s waarin ze hun boosheid lieten horen. Zoals je hier AnesonGib, die zo’n 800.000 volgers heeft, in de camera ziet schreeuwen.

Volgende patiënt, hier zien we W2S in een gelijkwaardige video. Hij roept hierin dat iemand toegang tot zijn account heeft gekregen door zich als YouTuber voor te doen tijdens een EA customer service online chat waarin hij toegang kreeg met alleen zijn email adres. Volgens W2S is hij zo’n 1000 GBP aan game items kwijt geraakt.

Matthew Craig, aka matthdgamer, vertelde aan de BBC dat zijn Ronaldo kaart, die een waarde van rond de 3,4 miljoen (huh) FIFA coins vertegenwoordigt, door hackers was verwijderd. “waarschijnlijk zijn ze gewoon op de leaderboards gaan kijken, hebben daar de beste Ultimate Team clubs ontdekt en hebben besloten om die als doel te nemen.” Onder zijn video geeft hij wel aan de EA de meeste van zijn gestolen items heeft vervangen, ook zijn Ronaldo kaart. Desondanks mist hij nog steeds zo’n 20 goede spelers.

EA heeft in een verklaring laten weten dat men het verificatie en authenticatie systeem zeer zorgvuldig moet behandelen.

  • We geven aan onze FIFA spelers aan dat ze hun accounts moeten beveiligen met de authenticatie en verificatie stappen die EA aangeeft op zijn site
  • Onze customer service is constant bezig om accounts veilig te stellen en om spelers te onderwijzen als hun account is aangetast

EA strijdt al jaren tegen de FIFA account hackers waarvan er velen de gestolen FIFA coins op de grijze markt voor echt geld verkopen. Het is best frappant te noemen dat veel populaire FIFA YouTubers gesponsord worden door deze FIFA coins verkopende websites en dat zij links naar deze sites in hun video’s plaatsen. Iets wat EA niet prettig vindt. Het blijft een schemerige en rare wereld, FUT in FIFA.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments