Samenwerkingen tussen grote merken zien we wel vaker. Maar dit is er wel eentje om in de gaten te houden.

Afgelopen dinsdag sprak Samsung tijdens de presentatie van de Galaxy S20 over de samenwerking met Microsoft. David Park, Samsung strategiebaas, liet op het event weten dat het bedrijf met Xbox aan de slag is gegaan om een “premium cloud-based game streaming experience” te bieden. Park liet weten dat men in de toekomst meer details over de samenwerking zou laten horen.

Microsoft is druk bezig met Project xCloud, waarvan net de iOS-versie in het VK en de VS zijn gelanceerd. Men verwacht dat deze streaming service tegelijk met de nieuwe Xbox Series X op de markt zal gaan komen. Terwijl Samsung geen commentaar meer gaf, liet Microsoft wel weten dat ze nu al naar de volgende mededelingen later dit jaar uitkeken.

We geloven dat spelers uit de hele wereld toegang tot hoog kwaliteit games op het apparaat naar hun keuze moeten krijgen. Het Samenwerken met partners zoals Samsung is een belangrijke stap in onze Project xCloud-reis en het maakt dat game streaming voor spelers toegankelijker gaat worden.

Microsoft

Park liet tijdens de demonstratie ook weten dat Forza Street op Galaxy apparaten gespeeld kan gaan worden. Zodra er meer nieuws is over wat deze samenwerking gaat inhouden, laten we je dat natuurlijk gelijk weten.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
2 jaren geleden

Ondertussen is men ook voorzichtig begonnen met het testen van Apple’s iOS op xCloud

https://majornelson.com/2020/02/12/project-xcloud-limited-ios-testflight-preview-begins-today/

roko
roko
2 jaren geleden

Dat xCloud op Samsung’s smartphones gaat werken geloof ik wel. Interessanter wordt het pas als ze b.v. een xCloud client gaan lanceren voor op hun TV’s. Dat zou wel heel erg tof zijn.