Stel je voor, jij bent een van de uitverkorenen die na een lange opleiding als astronaut eindelijk de ruimte in mag. Naar een lange reis ben je aangekomen in het ruimte station en BAM, een gigantische knal, je wordt wakker en alles om jou heen is kapot. Nu zit jij alleen in de ruimte, ja de immens grote ruimte.

In A Dr1ft ga je op ontdekkingstocht. Door de knal ben jij bewusteloos geworden en jij weet niet wie je bent en wat er precies gebeurd is. Het is een First Person Experience (FPX). Je speelt een vrouw die al snel zuurstofgebrek krijgt. In het filmpje kan je zien hoe dat verder afloopt. Alles wat zich in de game afspeelt is actie op actie. Pure overleving en zo ervaar ik het ook als ik naar het filmpje kijk. Wetend dat het ontwikkelt wordt zodat het product speelbaar is met een VR-bril, maakt de gedachte om het spel zelf te spelen nog enger. Ik heb geen last van claustrofobie, maar ik ervaar toch een bepaalde angst als ik naar dit filmpje kijk. Het Avontuur zal zo rond de vier uur gaan duren. Je zou het dus kunnen zien als een game waarin de ervaring de boventoon voert. Een soort van film waarin jij de hoofdrol speelt.

A Dr1ft wordt door zes man gemaakt

Wat is nu de term voor een Indie studio? Zijn het een aantal man die op een zolderkamer een game maken? Zijn het de kickstarters met 30 man personeel? Het maakt mij niet zoveel uit, aangezien de Indies het zelf ook niet meer weten, noem ik dit gewoon een Indie studio. Het spel wordt door zes man gemaakt. Het filmpje wat jullie hierboven kunnen zien, is een speelbaar level wat in een maand is gemaakt.

Het spel, lijkt veel op de films Gravity en 2001 A Space Odyssey, maar creative director Adam zegt hier letterlijk over dat hij geen idee had van de film Grafity voordat hij aan het spel begon. Na het zien van de film werd het wel een inspiratiebron, net zoals 2001 A Space Odyssey.

Het gevecht van een sterke vrouw

In het spel zul je geen andere levende wezens tegenkomen, maar centraal staat het gevecht om weer thuis te komen.  Het schip moet gerepareerd worden, of dit lukt is onduidelijk. De speelbare character is een vrouw, wat ook een bewuste keuze is. Maker adem vindt namelijk dat er te weinig krachtige vrouwen in games voorkomen. Het spel ziet er qua graphics werkelijk prachtig uit. Ik ga al mijn moed verzamelen op dit spel te kunnen spelen. Het spel komt in de zomer 2015 uit op de Xbox One.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties