Tijdens hun showcase heeft de Republic of Gamers vandaag haar nieuwe handheld aangekondigd. De ROG Ally zou wel eens de handheld kunnen zijn, waar menig Xbox-fan op gewacht heeft. Wat heeft het apparaat te bieden?

De handheld heeft een flinke opleving, zo ook binnen de XBNL-community. De roep om een ‘eigen’ Xbox-handheld komt in toenemende mate voorbij. In een recent uitgevoerde poll op XBNL geeft het merendeel van onze community aan graag een handheld te verwelkomen waarop games lokaal afgespeeld kunnen worden. Tuurlijk zijn de xCloud mogelijkheden er, maar een stabiele ervaring is het nog niet. Voor korte momenten is het prima om je telefoon te gebruiken en deze eventueel op de Backbone of Razer aan te sluiten, maar uren worden er niet op doorgebracht.

Ben jij aan het wachten op een handheld waarop je ook Xbox games kunt spelen? Dan hebben we goed nieuws! De ROG Ally is vandaag aangekondigd. Deze handheld draait op Windows en zal dus in staat zijn om Xbox Game Pass PC games en ‘Play Anywhere’ games op af te spelen. Het device is in staat 1080p er uit te persen, met een maximale FPS van 120. Dat is mede aan de Z1 Extreme APU te danken. Tijdens het launch event van de Republic of Gamers leren we er meer over. Het launch event is hier terug te kijken (vanaf 31:00):

Specificaties

De handheld kent de volgende specs:

  • Windows 11 Home besturingssysteem
  • AMD Ryzen™ Z1 Extreme Processor (Zen 4 architecture with 4nm process, 8-core 16-threads, 24MB total cache, tot 5.10 Ghz boost)
  • AMD Radeon™ Navi3 Graphics (RDNA 3, 12 CUs, tot 2.7GHz, 8.6 TFlops)
  • 16GB LPDDR5 (6400MT/s dual channel) geheugen
  • 512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD (2230) opslag
  • 7.0″ FHD (1920 x 1080) 16:9 120Hz/7ms 500nits scherm

Batterijduur

De ROG Ally ziet er op papier als een veelbelovend apparaat uit. Met natuurlijk als dikke plus dat je Xbox games via Windows native kunt spelen, zoals je dus ook via je pc of laptop gewend bent. Games op zo’n klein apparaat afspelen vraagt natuurlijk wel wat vermogen. De batterijduur lijkt met 2 uur ‘heavy gaming’, wel iets aan de lage kant. Maar goed, met de auto of trein van Maastricht naar Amsterdam zou je dus non-stop de piraat in Sea of Thieves kunnen spelen, de Broodmother in Grounded kunnen slopen of de Heart Attack update van State of Decay 2 kunnen checken.

De indrukwekkende specs komen tevens met een stevig prijskaartje. Het duurste model, zoals in dit artikel beschreven, zal €799,00 kosten. De ROG Ally komt op 13 juni 2023 uit en is vanaf vandaag te bestellen. Dit najaar zal ook de goedkopere en minder krachtige variant van de ROG Ally verschijnen. Informatie hierover volgt.

Wat is jouw indruk van de ROG Ally? Zie jij de ROG Ally als een mogelijk verlengstuk van je Xbox Series? En wat vindt je van de prijs?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties