Vooralsnog blijft het angstvallig stil bij Rockstar als het gaat om een eventuele nieuwe GTA. Tot een bericht dat deze week verscheen op de website van Rockstar. Begint het nu toch een beetje te bruisen?

Rockstar heeft met GTA V zeer goede zaken gedaan. De game is tientallen miljoenen keren over de toonbank gevlogen. De single-player was een succes, maar het is GTA Online dat geschiedenis heeft geschreven. Ruim 6 jaar na dato wordt de game nog steeds dagelijks door miljoenen gespeeld en staat het qua verkoopcijfers nog maandelijks in vrijwel iedere top 10. Ongekend voor een entertainment product.

Geen haast voor het ontwikkelen van GTA VI

Op basis van eerdere releases zou je denken dat het toch wel eens tijd zou worden voor een nieuw GTA. GTA verscheen in 1997, gevolgd door GTA 2 (1999), GTA III (2001-2006, inclusief Vice City, San Andreas en Liberty City Stories), GTA IV (2008) en GTA V (2013).

Inmiddels zijn we een dikke 6 jaar verder na de launch van GTA V. Maar waarom zou Rockstar haast maken? Zij verdienen immers nog bakken met geld aan GTA Online. Bovendien hebben ze afgelopen jaren hun handen vol gehad aan Red Redemption 2. En zo blijft het dus vooralsnog uiterst stil rondom een eventuele nieuwe GTA.

Rockstar is op zoek naar personeel voor ‘grote open wereld game’

Die stilte lijkt deze week doorbroken te worden. Rockstar laat namelijk op hun website weten dat zij op zoek zijn naar een ‘Animation Systems Programmer’.

Wij zijn op zoek naar een ervaren en getalenteerde engineer die ons helpt in de ontwikkeling van advanced animation systems voor een grote ‘character-based’ open wereld game

Rockstar heeft natuurlijk meerdere IP’s in hun beheer. Maar op basis van de beschrijving in de vacature lijkt het erop dat men geen engineer zoekt die gaat werken aan een nieuwe Bully of L.A. Noire. Met de recente release van Red Dead Redemption 2 op de pc, alsmede de aanname dat er geen verhalende DLC komt voor deze game, lijkt ook dit uitgesloten. En dan blijft natuurlijk over: GTA VI!

Wat mij betreft mag de geruchtenmolen nu echt op gang gaan komen voor GTA VI. We hebben lang genoeg gewacht en ik hoop van harte dat Rockstar dezelfde truc uit gaat halen als met GTA V. Namelijk, een release vlak voor de launch van de next-gen consoles. Om vervolgens de game nog een keer uit te kunnen geven op de ‘Scarlett’. Of dat ook zo gaat lopen is maar zeer de vraag. In de vacaturetekst staat immers dat ze graag iemand aan hun team toevoegen die samen met de anderen bij Rockstar grensverleggend werk kan leveren voor ‘next generation hardware’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments