Dat Rockstar een ijzersterk bedrijf is wisten we wel, maar met het in vervulling laten gaan van terminaal zieke Jurians laatste wens doen ze daar nog een schepje boven op. 

Jurian, 17 jaar, vecht al lang tegen de chronische ziekte Neurofibromatose type 2. Dit is een zeldzame ziekte waarbij er goedaardige gezwellen op de zenuwen ontstaan. Zelf schrijft hij het volgende: “Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen deze ziekte. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van.”

Na vele behandelingen en onderzoeken geeft Jurian nu aan dat hij niet verder meer kan. Hij kan niet meer vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte. “Hij heeft zoveel pijn en er is ook geen uitzicht meer op herstel” zegt moeder Diana. “Hij zei: ik heb zoveel pijn, ik kan niet meer. En dan zagen wij ook”.

Een laatste wens

Samen met zijn ouders Harm en Diana is Jurian begonnen aan het maken van een lijstje met dingen die hij nog eens zou willen doen. Een van die wensen is het mogen spelen van Red Dead Redemption 2. Zoals jullie weten komt deze game pas 26 oktober uit en gezien de huidige situatie van Jurian is het niet zeker of hij dit nog kan meemaken. Reden genoeg voor zijn ouders om contact op te nemen met Rockstar.

Dit contact bleek succesvol. Diana en Harm kregen positief nieuws terug en even later kwamen er twee medewerkers bij Jurian thuis langs om een privé-demonstratie van de game te geven. Hierbij heeft hij dus ruim vier uur van de game mogen meemaken, als eerste consument ter wereld. Zoals je kunt begrijpen vond ‘ie dit, ondanks dat hij een slechte dag had, helemaal geweldig.

Wat je ook wel kan begrijpen is natuurlijk dat dit niet niks is. Rockstar is een van de grootste bazen uit de gamewereld, met honderdduizenden fans wereldwijd. Dat zij er vervolgens voor kiezen om de laatste wens van deze Nederlander uit te laten komen is natuurlijk prachtig nieuws.

Wij van XboxNederland.nl willen Jurian en zijn familie veel sterkte wensen in de komende periode.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments