Uitgeverij Take-Two heeft onlangs financiële resultaten bekend gemaakt van hun fiscale jaar (dat 30 juni eindigde). Maar wat er ook bekend werd gemaakt, is dat Rockstar binnenkort nieuwe onthullingen gaat doen.

Het laatste kwartaal van Take-Two was prima. Het was best succesvol, maar ook een klein verlies. De winst kwam vooral door GTA 5, GTA Online, NBA 2k16 en zelfs Battleborn. Die laatste game deed het niet zo goed als verwacht (dat vinden wij geen verrassing). De inkomsten van digitale verkopen is wel gestegen van 154 miljoen dollar naar 172 miljoen dollar. Dat is niet mis. Denk bijvoorbeeld aan verkochte DLC en in-game aankopen. Take-Two geeft aan dat GTA Online voor veel inkomsten zorgde, maar helaas niet hoeveel dat nou precies is (hè, wat flauw).

GTAonline

Verlies, uitstel en nieuwe projecten

Take-Two had het laatste kwartaal ook een beetje verlies, maar liefst 38,6 miljoen dollar. Toch is dit maar bijna de helft van wat het vorig jaar was (67 miljoen dollar). Ik snap niet waardoor dat komt. Geen spellen? Teveel afschrijvingen?

Zoals je kon lezen is XCOM 2 voor de consoles uitgesteld naar 30 september, maar dat is financieel gezien volgens mij geen ramp. Wat leuker nieuws is, is dat Rockstar hun projecten binnenkort gaat onthullen. Het slechte nieuws is dat ‘binnenkort’ een relatief begrip is. Ik wil een nieuw Rockstar project… en ik wil het NU!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments