Dat de Rockstar Editor verrassend genoeg ook naar de consoles komt wisten we al. We weten nu dat-ie in september komt en alsof dat nog niet feest genoeg is krijgen we ook nog nieuwe features cadeau.

Ik heb zo’n vreemd vermoeden dat Niels, onze chief video editor, helemaal knetterwaus gaat op deze editor volgende maand, want dan komt het als downloadable update beschikbaar voor GTA 5 en GTA Online. Met deze update komen ook wat nieuwe features voor de Rockstar Editor, voor alle drie de platformen, en ook komt er nieuwe gameplay voor GTA Online, maar daar horen we de komende weken pas meer over.

Nieuwe features
  • Omgevingsgeluiden en geluidseffecten bibliotheek: Voeg omgevings- en atmosfeergeluid toe met een audio-bibliotheek om je scenes tot leven te wekken of voeg een eigen collectie aan geluidseffecten toe.
  • Snapmatic integratie: Nu kun je elke frame exporteren naar Snapmatic, zodat je de vrijheid hebt om de perfecte camera-hoek te krijgen.
  • Director Mode updates: Een vergrootte minimap met de preset locaties zichtbaar, de tijd- en dag-instellingen kun je vastzetten en de mogelijkheid om lucht- en water-voertuigen te spawnen.
  • Instellingen kopiëren en plakken: Kopieer en plak audio-instellingen nu eenvoudig van het ene punt naar de andere. Dit maakt het voor geoefende editors een stuk makkelijker.
  • Nieuwe fonts: Je kunt nu kiezen uit meer stylingsopties dan ooit voor titels en credits. De bibliotheek wordt drie keer zo groot.
Rockstar Editor Shorts

Hieronder een selectie van een paar topvid’s die zijn gemaakt met de Rockstar Editor op de pc.

Eau de Trevòr:

Breaking Bad tribute:

Dikke driftskills:

Epic Rap Battle: Trevor vs. Franklin

Niks met bovenstaande te maken, maar wel leuk.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments