Na jaren van stilte laat Rockstar eindelijk iets van zich horen. En goed nieuws, het is GTA gerelateerd!

In 2013 bracht Rockstar met GTA V één van de meest succesvolle games ooit uit. Het vijfde deel uit de Grand Theft Auto franchise is tientallen miljoenen keren over de toonbank gevlogen. Nog succesvoller dan het verhaal van GTA V is de online wereld die in de vorm van GTA Online gecreëerd is. Met deze cashcow weet Rockstar ook vandaag de dag, vele jaren na release, nog menig top 10 lijst te veroveren.

Ondanks het succes van GTA V en GTA Online werd de laatste jaren de roep om een nieuwe GTA steeds luider (lees: in 2016 schreef Domingo al deze column). De onvrede werd na de geflopte release van de GTA Trilogy alleen maar groter en ook de aankondiging van wederom een next-gen upgrade van GTA V werd niet echt met gejuich ontvangen.

Uiteraard weten we niet wat de invloed is geweest van de negatieve stroom aan kritiek waar Rockstar mee te dealen had. Feit is wel dat er na jaren van stilte vandaag een nieuwsbericht naar buiten is gebracht.

Via de social media accounts van Rockstar laat de ontwikkelaar weten dat de nieuwe GTA in ontwikkeling is. Dat klinkt als een open deur, maar feitelijk was dit nog niet eerder officieel gemaakt. In een tweede bericht laat het team het volgende weten:

Heel concreet zijn de tweets natuurlijk nog niet. Het team werkt aan een nieuwe GTA, maar waar zij precies in het ontwikkelproces zitten blijft onduidelijk.

GTA V next-gen upgrade (Xbox Series X|S)

In een persbericht laat Rockstar tevens weten dat de next-gen upgrade van GTA V op 15 maart 2022 op de Xbox Series X|S te spelen zal zijn. Deze upgrade komt met een nieuwe graphics mode (4K resolutie), een hogere framerate tot 60 frames per seconde, verbeterde textures en draw distance, HDR options en ray-tracing! Ook zal de game sneller inladen en is er 3D audio geïmplementeerd.

Word jij enthousiast van het nieuwsbericht? Ga jij GTA V nog een keer op de Series X|S spelen? En denk je dat we een nieuwe GTA in de nabije toekomst mogen verwachten? Of kan dit nog wel eens jaren gaan duren?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments