Rocksmith+ voor de beginnende virtuoos

De drempel om te beginnen met gitaarspelen was met Rocksmith uit 2012 al bijzonder laag. Met een USB-adapter en een echte gitaar ben je klaar om te spelen. Net zo goed als lessen? Misschien niet, maar wel een stuk goedkoper. Met het zojuist aangekondigde Rocksmith+ wordt de lat door Ubisoft hoger gelegd, maar komt die genoemde drempel nog wat lager te liggen.

Met behulp van een mobiele app en Rocksmith+ op je Xbox dit jaar ben je helemaal klaar om te spelen. Luchtgitaar te spelen, welteverstaan. Rocksmith is nooit met een plastic gitaar geleverd, zoals je dat van Guitar Hero of Rockband wel mocht verwachten. Nee, Rocksmith stelt jou in staat je spel te verbeteren op jouw eigen elektrische of akoestische gitaar. Of je nou een beginnende speler bent of al verder bent gevorderd, deze game heeft jou wat te bieden. Een echte game wil ik het trouwens niet noemen, maar het bevat wel game-achtige elementen.

Van elk van de tig nummers die in Rocksmith+ zitten zijn namelijk akkoordenschema’s én de noot-voor-noot arrangementen beschikbaar gesteld. Speel je noot-voor-noot mee? Dat heeft best veel weg van de gameplay die Guitar Hero of Rockband bieden. Je mobiele telefoon is in dit geval dus je microfoon, waar je naar mijn weten eerder altijd gebruik maakte van een USB-adapter. Dat houdt ook in dat je een versterker nodig hebt als je mee wilt spelen op een elektrische gitaar.

Een interview met producent Arthur von Nagel.

Aldus producent Arthur von Nagel stelt Rocksmith+ je beter dan ooit in staat je eigen progressie in de gaten te houden. Je oefent lekker op je eigen tempo. Of het nou individuele akkoorden zijn die je wilt oefenen of bepaalde technieken, ik denk niet dat je snel het internet op moet omdat er informatie mist, of dat je de lesstof niet begrijpt. Die komt jou bijvoorbeeld toe in de vorm van video’s en gepersonaliseerde aanbevelingen. Bovendien kun je terugvallen op de community. De ingebouwde tools stellen je in staat om contact te zoeken over bepaalde onderwerpen én je kunt filmpjes binnenhalen die gemaakt zijn door leden van de community om jou verder op weg te helpen. Hoe gaaf is dat?

Een exacte lanceerdatum is niet bekend, wel is bekend dat we Rocksmith+ dit najaar mogen verwachten. Als je nou enthousiast wordt van de beelden van Rocksmith+, dan kun je je eventueel opgeven voor de gesloten beta voor de pc versie. Wat wordt ik blij van deze hele positieve video’s over Rocksmith+. Hulde (we zijn de wanpraktijken die vorig jaar naar buiten kwamen bijna vergeten)!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments