Rocksmith 2014, het is een game die in 2013 is uitgebracht en in 2016 een remaster krijgt. Zoals de naam al doet vermoeden heeft Rocksmith te maken met muziek. Het is niet zomaar een Guitar Hero-achtige game. Bij Rocksmith leer je namelijk écht gitaar spelen.

Het principe van de game is vrij simpel. Je plugt een (echte) elektrische- of basgitaar in je Xbox en je kunt aan de slag. Het is dus geen gedoe met een gitaar van plastic waarvan je de knoppen stuk maakt zodra je te fanatiek wordt.

Rocksmith is niet te vergelijken met Guitar Hero. Het is een leerzame game waar je op een leuke manier gitaar leert spelen. Het spel is geschikt voor mensen die al kunnen spelen en hun kunsten wat willen opvijzelen, maar ook voor beginners.

Je leert door middel van allerlei leuke minigames en jouw favoriete liedjes het gitaarspelen onder de knie te krijgen.

Zes nieuwe liedjes voor de remaster

Mensen die Rocksmith al in hun bezit hebben kunnen gratis een patch downloaden om de remaster in hun bezit te krijgen.

Samen met de remaster worden er ook 6 nieuwe nummers uitgebracht als download voor de game. Alleen als je de remaster koopt krijg je de nummers er gratis bij. Mocht je het spel al bezitten en de remaster patch downloaden zul je wél moeten betalen voor deze zes nummers:

  • Bob Marley & The Wailers – “Three Little Birds”
  • Elvis Presley – “Suspicious Minds”
  • Fun – “Some Nights”
  • Jackson 5 – “I Want You Back”
  • Outkast – “Hey Ya!”
  • Train – “Drops of Jupiter”

Het zijn zeker leuke nummers die bij de remaster komen. Daarnaast zijn er zo’n 500 nummers beschikbaar via bonus en DLC bij Rocksmith. De titels zijn erg divers, maar zoals de naam van de game al doet vermoeden zit er wel een heleboel rockmuziek in het repertoire van de game.

Rocksmith 2014 Edition – remastered komt op 4 oktober 2016 uit. De game is te koop voor €69,99 en zal beschikbaar zijn voor Xbox One, pc en PS4. Om jouw gitaar aan te kunnen sluiten op je Xbox One heb je wel een speciale kabel nodig van Rocksmith 2014.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments