Het zou de allereerste keer zijn dan het gebeurt, cross-play tussen de twee rivaliserende consoles. Helaas is er nog een drempel te nemen.

jeremy_dunham[1]In een eerder artikel lieten wij al weten dat Psyonix druk bezig was met het ontwikkelen van cross-play tussen PlayStation 4 en Xbox One voor hun succesvolle Rocket League titel. Psyonix heeft laten weten dat het netwerk er klaar voor is en zij in de startblokken staan om de eerste cross-play te starten. Dit liet Jeremy Dunham, vice president bij Psyonix aan de pers weten. De enige drempel die nog genomen moet worden ligt bij Sony, Microsoft heeft zijn zegen al gegeven. Als Sony groen licht geeft kan deze functie binnen een paar uur actief gemaakt worden.

Dunham zei er het volgende over: “We staan letterlijk op het punt waarbij we alleen nog een berichtje van Sony nodig hebben om het te starten. In minder dan één werkdag zouden we deze functie zonder probleem kunnen activeren en laten werken. Het kost ons maar een paar uur om de wereld hierover te informeren dus we zitten alleen nog op toestemming te wachten.”

Dunham weet alleen niet zeker of Sony zijn zegen wel zal geven. “Het kan morgen zijn, het kan ook nog langer duren. We weten het gewoon niet maar we wachten er met smart op, net zoals de rest van onze fans. Sony is een groot bedrijf dus ik snap dat het onderzoeken of er nog problemen zijn, of zij nog tegen issues gaan aanlopen, langer kan duren. We vragen hen regelmatig om updates en hebben er vertrouwen in dat zij hun deuren uiteindelijk open zullen zetten maar begrijpen ook dat zij nog even tijd nodig hebben.” Dunham denkt dat het onvermijdelijk gaat gebeuren en dat deze ontwikkeling niet te stoppen is. Zeker omdat ze als doel hebben deze titel voor het eind van het jaar tot de officiële eSports te laten behoren.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments