Auto’s en voetbal. Normaal gesproken alleen een combinatie voor ouders die hun kroost naar het voetbalveld brengen. In Rocket League werkt dit iets anders en mag je voetballen met auto’s. De game is razend populair en heeft een grote community opgebouwd. Deze community vraagt al tijden om een custom training mode en ontwikkelaar Psyonix heeft geluisterd.

Met de volgende update brengt Psyonix Custom Training naar Rocket League. Spelers kunnen hier zelf trainingen maken en uploaden om te delen met anderen. Het werkt heel simpel.

  • Kies een veld
  • Bepaal je training: striker of goalie?
  • Kies een moeilijkheidsgraad
  • Bedenk een naam en voeg tags toe zodat mensen je creatie kunnen vinden
  • Uploaden maar

Details trainen

De belangrijkste feature voor deze nieuwe modus is ‘shot editing’. De speler kan zelf bepalen waar de auto en bal geplaatst worden en bepaalt het traject van de bal inclusief met welke richting en met welke snelheid. Vervolgens krijg je een preview van je schot zodat je exact kunt bepalen wat er gebeurt.

Elk schot kan in real-time uitgeprobeerd worden, indien nodig aangepast worden en vervolgens opnieuw uitgeprobeerd worden. Op deze manier wordt het erg eenvoudig om je eigen trainingssessies te ontwikkelen en die details te trainen.

rocket-league

Trainingen tweaken

Wanneer je toch niet helemaal tevreden bent en je training nog wilt aanpassen nadat je hem ge-upload hebt, dan kan dat ook. Spelers die jouw creatie in hun favorietenlijst hebben staan, krijgen dan een notificatie zodat ze de nieuwste versie kunnen downloaden.

Nog geen crossplay

Vooralsnog werkt het delen van trainingen nog niet met crossplay. Psyonix heeft wel gezegd dat ze samen met hun console partners aan het werk zijn om dit wel zo snel mogelijk te ondersteunen.

rocket-league

Voor wat betreft de toekomst van de Custom Training heeft Psyonix nog een aantal dingen op de planning staan. Zo willen ze nog een zoek en filterfunctie en een ratingsysteem aan de browser toevoegen. Ook komen er meer opties om je training te maken, zoals meer types dan ‘striker’ of ‘goalie’. Ook moet je dan denken aan dingen als op snelheid starten met je auto, of verschillende soorten schoten.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze update uitkomt. Wel goed om te horen dat Rocket League nog altijd leeft. Spelen jullie de game nog wel eens.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties