Loot boxes moeten in de ban. Dat is nu zo langzamerhand wel bekend. Maar wat als je dit al in je game hebt zitten?

Rocket League is zo’n game. Daarin zijn Loot Crates te scoren. Maar met alle toestanden rond deze dozen en het gokelement daarin, heeft men besloten om dit te gaan veranderen. Ontwikkelaar Psyonix liet in augustus al weten dat men aan het eind van dit jaar de loot boxes uit de game gingen halen. Het nieuwe systeem zal blueprints bevatten. En dat is dan ook de naam: ‘Blueprints’. In december zullen ze met een update geïntroduceerd worden. Het werkt hetzelfde, je speelt een potje en maakt dan kans op zo’n Blueprint.

Blueprints zijn de bouwplannen om voor een vaste prijs een item te bouwen. Zo wordt direct duidelijk wat het je gaat kosten, wat maakt dat het een veel transparanter systeem is dan de loot box loterij. Deze blauwdrukken komen in je inventory waarna je kan kiezen of je het item direct maakt of gewoon nog even wacht.

De huidige Keys worden vervangen door Credits waarmee je het te maken item betaald. Maar je kan er ook een upgrade naar de Rocket Pass Premium mee betalen of gewoon wat kopen uit de shop. Heb je nog een rij van deze Keys dan worden die automatisch omgezet naar Credits als je inlogt na de update. Elke Loot Crate die je bezit zal dan ook omgezet worden naar de Blueprint in dezelfde klasse.

Tot dit tijd komt er vanaf vandaag nog wel even een nieuwe Crate, Vindicator Crate genaamd. Dit zal de laatste Crate zijn die de nieuwe Sentinel Battle-Car en de Neuro-Agitator Goal Explosion gaat brengen. Er komen ook nog wat veranderingen in de trade-ins waardoor het verkopen van items gemaakt met een Blueprint onmogelijk gaat worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties