Rocket League, het spel wat nog dagelijks wordt gespeeld door vele fans, is razend populair. Het is dan ook niet verrassend dat er nu een nieuwe mijlpaal is behaald qua verkopen.

Rocket League is inmiddels 10,5 miljoen keer verkocht (ka-ching) en er zijn 29 miljoen geregistreerde spelers (ik neem aan dat meerdere mensen met één game doen, anders kan ik die overige 18,5 miljoen spelers niet verklaren). De ontwikkelaar Psyonix geeft gelijk aan dat er voorlopig geen vervolg van het spel komt. Waarom zouden ze ook een nieuwe game maken? Het spel loopt als een trein, alles werkt, constant nieuwe DLC en de graphics kunnen toch niet beter. Dikke prima zo!

Waarom dan geen vervolg?

In het kort, de huidige spelersbasis groeit nog steeds vrij snel. Rocket League had natuurlijk een prachtige start en omdat het zo populair werd, raden mensen het elkaar nu nog steeds aan (en ik ook, het spel is fantastisch). Vice President van Psyonix Jeremy Dunham gaf tevens ook aan dat het geen zin heeft om een groeiende community aan te gaan kondigen dat het spel wat ze nu spelen over 12 maanden irrelevant wordt. Daarbij ook nog eens opnieuw betalen. Volgens Dunham is dat tijdperk voorbij (EA games, kijk je mee betreffende Battlefront 2?). Wat mij betreft heeft Dunham groot gelijk, maar ergens zit hij natuurlijk wel op een troon met zo’n populair spel. Als het maar 500 000 keer was verkocht, dan had hij anders gemiept denk ik.

Gratis content blijft maar komen

Het doel van Psyonix was een lange tijd om Rocket League beter en beter te maken zodat men geen spelers verliest. Als mensen hun spel spelen, dan willen ze daar geen financiële straf tegenover zetten in de vorm van betaalde DLC zodat ze nog meer moeten betalen voor een game dat ze spelen (EA Games, lees je nog steeds mee?). Er zal gewoon gratis content blijven komen voor Rocket League.

Dunham geeft verder nog aan dat Psyonix door veel uitgeverijen wordt benaderd voor partnerschappen. Gezien de verkopen goed gaan en hun team prima functioneert, is het niet nodig voor Psyonix om dit te doen. Pech voor die andere geldwolven dus.

In ieder geval, dikke pluim voor Psyonix voor hun instelling en dagelijks werk! Ik profiteer nog elke dag van de game (één van de weinig die ik zelf heb gekocht).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments