(waarschuwing: bevat schokkende beelden, bekijk dit niet met kleine kinderen)

Roblox heeft ‘geschikt vanaf 7 jaar’ als kwalificatie staan. Blijkbaar klopt die kwalificatie niet echt en blijkt het meer een 18+ game te zijn.

Denk je eens in. Je zoekt naar leuke games voor jonge kinderen. En als een goed ouder ga je dan uit van de rating die een game heeft. Roblox lijkt dan zeer geschikt maar dat is schijn.

Op Roblox is een nogal heftig incident waargenomen. Een 7-jarig meisje werd in de game virtueel verkracht door twee andere spelers terwijl een derde toekeek en de character van het meisje na de daad nog even virtueel mishandelde. De moeder van het meisje merkte deze actie op toen ze haar dochter zag spelen, nam screenshots en waarschuwde de wereld via Facebook. Gelukkig was er snel genoeg bij en heeft ze haar dochter de beelden bespaart (de beelden zijn vanwege hun grafische karakter onderaan het artikel geplaatst).

Als vader van twee dochters probeer je ze tegen veel te beschermen. Maar blijkbaar is zelfs de ogenschijnlijk veilige omgeving van een game als Roblox niet veilig genoeg. Ik moet zeggen dat de beelden ook mij schokte en dat het mij weer eens deed beseffen dat dit soort roofdieren overal rondsluipen.

Roblox heeft gelukkig direct actie ondernomen en de bewuste spelers een ban gegeven. De ontwikkelaar liet weten ontzettend geschrokken en boos te zijn dat iemand de code of conduct zo had geschonden.

Wij hanteren zero tolerance voor dit gedrag. Het platform zo veilig mogelijk maken heeft onze hoogste prioriteit.

Wat best vreemd is omdat de ouders van het meisje de game op maximum security hadden ingesteld. Dat was blijkbaar niet genoeg om deze aanpassingen in de game te vermijden. Roblox heeft wereldwijd 64 miljoen spelers en het grootste deel daarvan is jong. De game was eerder al in opspraak omdat er een 6-jarig meisje via de game was uitgenodigd om in een online sex room die in Roblox was gebouwd te komen.

Je kan eigenlijk maar één ding constateren, hou je kinderen gewoon in de gaten, ook als ze ogenschijnlijk iets onschuldigs aan het doen zijn. De wereld zit vol met geschifte perverselingen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments